Toffeeblog

Éves díjazottjaink

2011. május 21. - Latz von W.

Még vár ránk holnap egy tét nélküli utolsó bajnoki mérkőzés a Chelsea ellen, de az Evertonnál már csütörtök este kiosztották a klub éves díjait a liverpooli BT Kongresszusi Központban megtartott ünnepélyen.

Az összes díjazott

Még vár ránk holnap egy tét nélküli utolsó bajnoki mérkőzés a Chelsea ellen, de az Evertonnál már csütörtök este kiosztották a klub éves díjait a liverpooli BT Kongresszusi Központban megtartott ünnepélyen.

Az összes díjazott

Az eseményt Bill Kenwright elnök úr köszöntő beszéde nyitotta, aztán helyi idő szerint fél kilenckor kihirdették az első díjazottat, a 2011-es év "Everton Giant"-jét, Everton Óriását, ha úgy tetszik. Ezt a díjat 2000 óta osztják a klubnál. Akkor tizenegy klublegendát választottak óriássá, azóta pedig minden évben egy-egy újabb klublegenda csatlakozik az elit társasághoz. Ezúttal két skót, Alan Irvine és David Weir lépett fel a színpadra, hogy kiossza az idei díjazottnak járó kitüntetést, ez pedig árulkodó jel volt.

A 2011-es év Everton Giant díjazottja ugyanis nem más, mint az egykori skót közönségkedvenc, Duncan Ferguson.

"Hihetetlen volt, hogy öt év elteltével is hogyan fogadtak az emberek (a Man. City elleni mérkőzés előtt). Az Everton életem egy nagy része" - mondta Ferguson.

Ezután Robert Elstone, az Everton vezérigazgatója, valamint Tim Cahill és Mikel Arteta léptek a színre, hogy kihirdessék az év szurkolójának járó díjat.

Az év szurkolója a 89 éves Frank Daley lett, aki 1927 óta folyamatosan ott van a Goodison Parkban. Ez ám az elkötelezettség! Gratulálunk, Frank!

Képzeljétek csak el, Frank első bérletes szezonjában láthatta Dixie Dean máig rekordnak számító 60 gólos bajnoki évét!

Majd félórás késés után került sor a következő díjak átadására. A késlekedés oka hivatalosan az volt, hogy "a vendégek túl sokáig ették a szünetben felszolgált sajtos sütijeiket". :D

Végül fél tizenegykor került sor az év női és férfi sérült játékosa díjak kiosztására. A díjazottak Gemma Hunter és Gary Spotswood lettek. Mindketten siket válogatott futballisták.

Ezt követően Leon Osman és Phil Jagielka léptek színre, hogy átadják a részvényesek legjobb fiatal játékosa díjat. A részvényesek szerint Seamus Coleman lett az év fiatal játékosa. Később kiderült, hogy a hagyományos, szurkolók szerinti Év Fiatal Játékosa díjat is Coleman nyerte. Egyértelmű, a szezon felfedezettje.

"Meg vagyok döbbenve. Két évvel ezelőtt nem hittem volna, hogy itt leszek az Evertonnál, erről a díjról nem is beszélve. Boldog vagyok."

Következett az év hölgyjátékosa díj kihirdetése. Az év legjobb női játékosának Natasha Dowie-t választották.

"Őszintén szólva kicsit meglepődtem, de jó érzés, hogy a saját csapattársaid a legjobbnak választanak" - mondta a tavalyi FA-kupa döntőben győztes gólt szerző Dowie.

Majd következett egy kis aukciós és tombola szünet. Az aukción valaki sikeresen begyűjtött egy 10 éves bérletet, 6200 fontért. Egy másik illető 5000 fontot fizetett, hogy rajta lehessen a következő szezon csapatképén.

Valamivel tizenegy után osztották ki a legjobb akadémistának járó kitüntetést. Az Everton U18-as csapata múlt héten megnyerte a bajnokságot - vajon ki lett a legjobbak legjobbja? A válasz: Jake Bidwell.

"Tényleg nagyon örülök, hogy nyertem, de még fontosabb, hogy a srácok a múlt héten megnyerték a bajnokságot, és ezért elismerést érdemelnek. Ez egy nagyszerű szezon volt számunkra."

Újabb fiataloknak járó díj: Jose Baxter lett az év tartalékjátékosa.

"Nagy szezon volt ez számunkra, sok jó játékos került a csapathoz, így igazán kiváltságosnak érzem magam, hogy ezt elnyertem. Fel vagyok villanyozva."

Minden évben kiosztják a Howard Kendall-díjat, amit egy kivételes teljesítményért ítélnek oda. Az U18-as csapat bajnoki címe mindenképpen ilyen volt, nem csoda, hogy az Everton U18-as csapata nyerte meg az idei Howard Kendall-díjat.

Ezután a játékosok által legjobbnak választott játékos díját ítélték oda, mégpedig Leighton Bainesnek. Bainest nemsokára újra a pódiumra szólították, ugyanis az FA-kupában esett, Chelsea elleni emlékezetes remek szabadrúgását választották meg az év góljának.

"Büszke vagyok, hogy megnyertem ezt a díjat, hiszen annyi nagyszerű játékos van a keretben. Ők nemcsak a csapattársaim, de a barátaim is" - mondta Baines az első díj átvétele után.

Háromnegyed tizenkettőkor újra Bill Kenwright lépett a színre, hogy kihirdesse a Chairman's Blue Blood Award, tehát Az Elnök Kék Vér Díjának nyertesét. Nem lepődött meg senki, amikor a győztes név elhangzott: David Moyes. Az elnök úr azonban még nem fejezte be: Leon Osman szintén kiérdemelte a kék vér díjat! Tegyük hozzá, mindketten teljesen megérdemelten.

Leon Osman: "Itt vagyok gyerekkorom óta és ennek minden pillanatát imádtam. Nem szerettem volna soha máshol játszani, és remélem, hogy életem hátralevő részét is itt tölthetem."

A megjelentek percekkel éjfél előtt Gary Ablettet köszönthették a színpadon, aki átnyújtotta az egész este leginkább várt díját, az Év Everton-játékosa Díjat. Játékostársai után a szurkolók is őt ítélték a legjobbnak, így az Év Everton-játékosa is Leighton Baines lett.

"Hogy őszinte legyek, nem jutok szóhoz. Elképesztő, hogy ma este már harmadszorra hívtak fel a színpadra. Tényleg nem tudok mit mondani."

Gratulálunk minden díjazottnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr538306856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása