Toffeeblog

Everton, csajok, satöbbi

2013. május 07. - Latz von W.

Utolsó bejegyzésünk óta elég sok víz lefolyt a Mersey-n. Lassan olyan lesz a blog, mint a CKM vagy bármelyik másik férfimagazin: egyszer egy hónapban megjelenünk és olyan tartalmat szolgáltatunk, amelyre remélhetőleg vevő a törzsközönségünk. Ó, tényleg! Ha már elindultunk ezen az úton, elérkezettnek láttuk az időt, hogy mi is csinos lányokkal színesítsük a poszt bevezetőjét (a képen Anna Ord és Abbey Clancy), mert az vonzza a látogatókat király. Hajtás után persze futballról is lesz szó.

Utolsó bejegyzésünk óta elég sok víz lefolyt a Mersey-n. Lassan olyan lesz a blog, mint a CKM vagy bármelyik másik férfimagazin: egyszer egy hónapban megjelenünk és olyan tartalmat szolgáltatunk, amelyre remélhetőleg vevő a törzsközönségünk. Ó, tényleg! Ha már elindultunk ezen az úton, elérkezettnek láttuk az időt, hogy mi is csinos lányokkal színesítsük a poszt bevezetőjét (a képen Anna Ord és Abbey Clancy), mert az vonzza a látogatókat király. Hajtás után persze futballról is lesz szó.

Kezdjük a fiatalokkal! Nagyszerűen szerepel az U21-es csapatunk: Alan Stubbs tanítványai veretlenül tudták le a bajnokság 2. szakaszát, ami természetesen csoportjuk megnyerését jelentette. A Stubbs-fiúk a rájátszásban a Newcastle ellen próbálhatják meg kiharcolni a legjobb négy közé jutást.

A Liverpool Senior Cup viszont már biztos nem kerül a csapat vitrinjébe, ugyanis azt követően, hogy kétszer is el kellett halasztani az AFC Liverpool elleni negyeddöntőt, az Everton visszalépett a környékbeli csapatok tradicionális megmérettetésétől. Az AFC Liverpool így játék nélkül jutott az elődöntőbe, ahol a címvédő Tranmere Roverst 5:1-re verő Skelmersdale United lesz az ellenfelük. A másik ágon Bootle–Southport mérkőzést rendeztek volna, de utóbbi csapat időközben szintén visszalépett, úgyhogy a Bootle több mint egy évszázad után kísérelheti meg hazavinni a serleget (1889-ben nyertek utoljára).

Két kölcsönben játszó fiatal játékosunkkal kapcsolatos hír, hogy a League One-ban a John Lundstramot is a soraiban tudó Doncaster Rovers éppen Jake Bidwell Brentfordja ellen harcolta ki a feljutást vasárnap. Lundstram egy órán át, Bidwell a teljes mérkőzésen játszott, melyen a Doncaster egy 94. percben lőtt góllal győzött.

Derek Temple, Mick Meagan, Tony Kay, Alex Young és Billy BinghamA jövő emberei után pár szót érdemelnek a múlt hősei is. Az 50 éves évforduló alkalmából klubunk az 1962/63-as bajnokcsapat tagjait köszöntötte fel a Fulham elleni bajnoki szünetében. A mérkőzésen jelen lévő Derek Temple, Mick Meagan, Tony Kay, Alex Young, Billy Bingham ötösön kívül természetesen megemlékeztek azokról a legendákról is, akik már nem lehetnek köztünk, beleértve Harry Catterick menedzsert (1919-1985), valamint Brian Labone (1940-2006), Brian Harris (1935-2008), Gordon West (1943-2012), Albert Dunlop (1932-1990), Alex Parker (1935-2010), Alex Scott (1937-2001), Dennis Stevens (1933-2012), Roy Vernon (1937-1993) és George Heslop (1940-2006) játékosokat. Az utódok aztán Steven Pienaar góljának köszönhetően meg is verték a Fulhamet, így tényleg volt mit ünnepelni aznap.

Azért a mai srácaink között is vannak remek futballisták. Ezt mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy Leighton Bainest a profi labdarúgók szövetsége, a PFA beválasztotta az év legjobb tizenegyébe. Gratulálunk!

Ami a csapat bajnoki szereplését illeti, szerencsére nem estünk össze és két fordulóval a vége előtt még mindig van esélyünk arra, hogy jövőre megmutathassuk magunkat Európának. Igaz, a BL már elúszott és az EL-hez is előbb ki kell szurkolnunk a Man City kupagyőzelmét (jómagam mondjuk nemcsak a kupadöntőben fogok a Wigan zakójáért szorítani, de a bajnokságban a kieséséért is – igen, csak úgy bosszúból... :P), mert csakis úgy érhet valamit a jelenlegi hatodik helyünk. Ja, igen: arra is komoly esély van, hogy megint magunk mögött tudjuk a szezon végén a vörösöket.

Azokat a vörösöket, akikkel egy bűnrossz liverpooli derbit játszottunk a hétvégén. Kicsit hasonlított ez a derbi a 2011. januárira, azzal az a nem elhanyagolható különbséggel, hogy most még gólokat sem láthattunk. Illetve egyet igen, de Oliver sporttárs épp akkor hagyta el a szemüvegét, amikor Distin bevette Reina kapuját... Distin egyébként enélkül is egyike volt a kevés dicsérhető embernek, Jagielkával egyetemben nagyszerű védőmunkával rukkolt elő. A túloldalon főleg Sturridge balfaszsága miatt főhet a feje a Pool-drukkereknek, aki egyáltalán nem harapott úgy, mint Suárez...

Ami miatt érdekes volt a meccs, az a kék füstbomba volt, amit az Everton szurkolói valahogy bejuttattak az Anfieldre. Szokatlan látvány angol pályákon, ami legalább vitt egy kis kontinentális hangulatot az amúgy a magyar NB II.-ből sem felfelé kilógó színvonalt hozó játékba. További érdekesség, hogy az Everton-tábort ezúttal chilei vendégszurkolók is erősítették, pedig odaát, az Atlanti-óceán túlpartján a chilei testvércsapat is nagy rangadót játszott a hétvégén.

Az Everton de Viña del Mar szombaton a dél-amerikai ország egyik legjobb csapatával, az Universidad Católicával mérkőzött meg. Az UC sajnos 2:0-ra győzött és továbbra is a helyi Primera Divisón bajnoki címének egyik fő esélyese, míg az élvonalba idén visszajutott arany-kékek a 10. helyen állnak. Ezzel különben valószínűleg kiegyeznének így a feljutást követő első év végén, ha meg sikerülne beelőzniük az egyelőre két ponttal jobban álló legnagyobb rivális Santiago Wandererst, akkor főleg.

Végül, de nem utolsósorban említést kell tennünk a klub esetleges új emblémája körüli botrányról is. A különböző közösségi oldalakon pár hete elkezdett terjedni egy kép és egy pletyka, miszerint az Everton jövőre megváltoztathatja címerét, mégpedig az alábbi ocsmányságra:

Ez a szurkolók túlnyomó többségénél nyomban kiverte a biztosítékot, még online petíció is indult ellene, amit nem is csodálok. Oké, hogy webkettő, meg az egyszerűsített formák divatosak, meg különben is könnyebb ezt a termékekre nyomni, meg mittudomén, de a tervező valamit nagyon benézett, mert ez a címer nem egyszerűen nagyszerű, hanem SZIMPLÁN SZAR. Magán az ízléstelen dizájnon kívül a leginkább bosszantó az, hogy a Nil Satis Nisi Optimum mottót úgy, ahogy van, eltávolították. Ja, hogy Kenwrighték nem tudnak megfelelni neki? Nem ez a megoldás...

Ha mindenféleképpen változtatni szeretnének, akkor ajánlom a klubvezető uraknak például venni az Aston Villát vagy a MU-t, amely csapatok érdekes módon tudtak normális új címert tervezni. Miért pont nekünk kéne vállalhatatlan címerrel – mit címerrel, inkább logóval – a szívünk fölött rohangálnunk?

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr268307004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338223 2013.05.07. 09:50:05

Valaki el tudja magyarázni, hogy a hatodik hely hogy érhet nekünk EL-t? Előre is köszönöm.

338468 2013.05.07. 13:23:18

[Tim_Cahill](#1241693): Valahol azt olvastam, hogy ha a már biztos BL-induló City nyeri az FA-kupát, akkor nem a másik döntős, hanem a 6. indul az EL-ben. De lehet, hogy véletlenül összekevertem a dolgot az Olasz Kupával, mert náluk is valami hasonló a helyzet most. Ha hülyeséget írtam, akkor sorry!

338468 2013.05.07. 23:17:47

HIVATALOS KORREKCIÓ: Én nem voltam tisztában a szabályokkal, a 6. hely semmiképp nem ér EL-t, oda a kupadöntős Wigan készülhet, akkor is, ha kikapnak a Man Citytől. Szóval mi már csak akkor lehetünk nemzetközi kupaindulók, ha valahogy ledolgozzuk a Spursszel szembeni 5 pontos hátrányt, de ehhez kisebb csodára volna szükség... Azért érdekes, hogy kiment a fejemből, mert két hónapja még teljesen ki voltam akadva az FA-kupa elődöntőjének sorsolása miatt, hogy mekkora mázlista a Wigan :D
süti beállítások módosítása