Toffeeblog

Akkor most már nem csak a legjobb elég jó?

2013. május 26. - Latz von W.

Szégyenletes entitás

Bekövetkezett az, amitől sokan tartottak: fittyet hányva az általános szurkolói tiltakozásra, az Everton ma hivatalosan is bemutatta új címerét, amit mindennek lehet nevezni, csak szépnek nem. Nil satis nisi optimum.

Az új címer megtartotta a körvonal klasszikus alakját, viszont eltüntették a régi embléma körüli elemeket és feliratokat. A Nil satis nisi optimum mottót teljes egészében leradírozták, míg az Everton felirat a címeren belülre került. Az alapítás évszámát, az 1878-at szintén belülre helyezték, a korábbi babérkoszorúk helyére. Ugye tudjátok, hogy minek a szimbóluma a babérkoszorú? Ezek szerint a dicsőség tényleg nem fontos...
A klub jelképének számító, a mai napig álló Rupert herceg tornya is új dizájnt kapott a címer közepén. Eléggé ocsmányt, ha engem kérdeztek.

A címer belsejében a színátmenet megszűnt létezni, helyette egységesen kék lett a háttér. A sárga körvonalat megvastagították és ennek belső felére került egy sötétkék vonal is, a magyarázat szerint azért, hogy feltűnőbb és könnyen felismerhető legyen a címer. Hát, a feltűnőséggel nem lett gond. Feltűnően szar lett... Legalábbis szerintem.

Összehasonlításképpen itt vannak a korábban használt címereink. Melyik a kedvencetek?

Az alábbi ábrán a torony dizájnjának alakulását figyelhetitek meg:

Végezetül pedig álljanak itt a neves sportíró és bevallottan evertonista James Corbett szavai az új címerrel kapcsolatban.

„Valahol egy sötét szobában, a Goodison Park egyik eldugott zugában egy fiatal tervező sír a munkája felett. »Én minden tőlem telhetőt megtettem!« – kiáltja. Egy vigasztaló kéz ér a vállához. »Tudom, hogy mindent elkövettél, fiam. Menjünk haza... Este hétre ágyban kell lenned – holnap suli van.«”

Magam sem írhattam volna le szebben.

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr228307010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

346582 2013.05.27. 16:36:11

Még mindig jobb, mint ami a Loki logója lehet... Egyértelmű, hogy az utóbbi években használt a legjobb szvsz.

342964 2013.05.27. 17:22:21

Bár a város vörösebbik felének szorítok,de így is fáj ezt a címert nézni,annyira semmitmondó,olyan Fulham színtűen fantáziadús:( Akkor már inkább a retro divat szellemében a 70-80-as éveket kellett volna újra tupírozni...Red Card!
süti beállítások módosítása