Toffeeblog

Emlékszel, David? Senkit sem adunk olcsón...

2013. augusztus 20. - Latz von W.

moyes_MU.jpgElrajtolt a Premier League 2013/2014-es szezonja, mégsem foglalkozik senki azzal, hogy mit játszottunk a Norwich ellen a nyitó- fordulóban. Sokkal nagyobb sajtóvisszhangot kapott az, hogy a David Moyes irányította Manchester United nevetséges és sértő ajánlatot tett Marouane Fellainiért és Leighton Bainesért. Nem megyünk el szó nélkül mi sem az ügy mellett.

David Moyes gyakran hangoztatta Goodison-béli regnálása idején, hogy az Everton senkit sem ad olcsón. Az újságírók átigazolásokkal kapcsolatos kérdéseire általában egy fanyar grimasszal az arcán válaszolt, mondván puszta időpazarlás az érdeklődő klubok részéről, hogy áron aluli ajánlatokat tegyenek a játékosaiért. Pontosan ugyanezt tette ma utódja, Roberto Martínez is – ettől aztán még inkább ironikusabbá vált a történet.

Ahogy sokak szemében anno Zizou a vb-döntős fejesével, úgy most Moyes is pillanatok alatt ledöntötte a saját maga által – sokéves remek munkája gyümölcseként egyébként teljesen megérdemelten – felállított szobrát. Az Everton-hívek szemében biztosan.

Kicsit bizarr, hogy a MU olyan értékű ajánlatot tett Fellainiért, ami tulajdonképpen azzal az összeggel egyenlő, amennyiért az Everton megvette a marokkói-belgát a Standardtól még 2008-ban. Ezek szerint Marouane azóta nem fejlődött semmit és nem Anglia egyik legkeresettebb középpályása. Talán még le is értékelődött valahogy az elmúlt öt évben, nem? Nonszensz.

Bainesre ugyanez áll. Vitathatatlanul Európa egyik legjobb balhátvédjéről van szó, aki Moyesék szerint hat millió fonttal ér kevesebbet, mint a hasonló poszton játszó válogatott csapattárs, Glen Johnson, akit a Liverpool 18 millió fontért vett meg 2009-ben a Portsmouth-tól.

Nevetséges. Nevetnék is rajta, ha nem az Evertonról lenne szó.

Talán még a MU-nál sem gondolták komolyan ezt az egészet. Egyvalamire volt jó ez az ajánlat, hogy elbizonytalanítsa két kulcsjátékosunkat, ezzel is gyengítve a csapatunkat. Mondjuk azért abban biztos vagyok, hogy egyrészt vannak olyan profik, hogy kezelni tudják a helyzetet, másrészt pedig azt is lefogadom, hogy Martínez elmondta nekik, hogy nem olyan nagy hátrány biztos kezdőnek és egy csapat igen megbecsült játékosának lenni a 2014-es világbajnokság előtt.

Azért is nagyon sajnálatos, hogy ilyen lekezelően bánnak Manchesterben az Evertonnal, mert idáig azért nem kötöttünk olyan rossz üzleteket a vörös ördögökkel. Emlékezhetünk, Rooney ment az egyik irányba, Howard, Phil Neville, Saha és Gibson mentek a másikba. Most könnyen befagyhatnak a kapcsolatok a két klub között, és ha így lesz, akkor azt DM csak a saját balfaszságának köszönheti majd.

Szerintem nem fog idén senki Manchesterbe költözni. Vagy ha mégis, hát érte nagyon sokat fognak fizetni. Az egyes szám nem véletlen, azt bármibe le merem fogadni, hogy egyszerre két ilyen fontos játékosunk nem fogja elhagyni a Goodison Parkot.

Ja, egyébként egy 2:2-es döntetlennel kezdtük az új szezont. Összefoglaló alant:

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr288307038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338998 2013.08.20. 19:46:57

ne is adjátok el őket a unitednak, nézzenek szét máshol

338223 2013.08.20. 21:18:51

Én nem gondolnám, hogy ez David hibája, szerintem az ajánlatokat nem az edzők teszik, ők csak megmondják, hogy kit szeretnének igazolni. A konkrét tárgyalás valószínűleg más ember hatásköre. Az mondjuk teljesen egyértelmű, hogy a MU ajánalata komolytalan, és talán egy kicsit sértő is volt.

339855 2013.08.23. 17:13:41

srácok, a most nyáron igazolt (kölcsönbe) Deulofeu nevű fiúval mi a helyzet? Kaphat lehetőséget a hétvégén?
süti beállítások módosítása