Toffeeblog

Hajsza a Bajnokok Ligájáért: fordult a kocka!

2014. április 12. - Latz von W.

Az Everton két tökéletesen ellenkező képet mutató mérkőzést játszott a Premier League legutóbbi két fordulójában: múlt héten parádés futballt bemutatva verte 3:0-ra az Arsenalt, ma viszont egy igencsak izzadságszagú mérkőzésen csak Wes Brown öngóljának köszönhetően tudta legyőzni a Sunderlandet. Bármilyen rosszul is játszottunk a Fény Stadionjában, számunkra most az eredmény volt a legfontosabb; a fekete macskák elleni 1:0-ás diadal egyrészt zsinórban a hetedik (!) győzelmünk volt, másrészt – és ez a lényeg – ezzel a három ponttal átvettük a negyedik helyet az Arsenaltól. Immár saját kezünkben a sorsunk.

Ebben a helyzetben érdemes kicsit előretekinteni. Sorrendben a következő csapatokkal játszunk még a hátralévő öt fordulóban: Crystal Palace (otthon), Man United (o), Southampton (idegenben), Man City (o), Hull City (i).

A felsoroltak közül a jelenleg nyolcadik helyen álló Southampton már se előre, se hátra helyzetben van, gyakorlatilag tét nélkül játszhat a továbbiakban. Egyelőre a Crystal Palace és a Hull is biztonságos középmezőnybeli helyeken tanyáznak, de még korántsem biztosították be a bennmaradásukat. A két csapat közül a Hull sorsa valószínűleg eldől, mire velük találkozunk, de a Palace szerdán még biztosan nagyon kaparni fog a PL-tagság bebiztosításáért. A két manchesteri klub ellen mindig nehéz, de mindkettővel otthon játszunk, márpedig a Goodison Parkban bárkit képesek vagyunk legyőzni. A United elleni meccs Moyes személye miatt lehet majd pikáns, a City elleni pedig azért, mert az égszínkékek és a városi rivális vörösök versenyfutását elnézve adott esetben mi léphetünk elő királycsinálókká. Én a magam részéről nagyon szeretném, ha ez utóbbi forgatókönyv nem válna valósággá és az éllovasok már korábban lerendeznék egymás között a dolgot.

Ami az Arsenalt illeti, ők találkoznak még a West Ham Uniteddel (o), a Hull City-vel (i), a Newcastle Uniteddel (o), a West Bromwich Albionnal (o) és a Norwich-csal (i). Az ágyúsok sorsolása tehát látszólag könnyebb, de ne feledjük, a kiesőjelöltek ellen az utolsó fordulókban senki nem mehet biztosra. Ráadásul mostantól fogva nagy eredménykényszerben kell játszania a londoniaknak, ami esetleg görcsössé teheti őket.

Egyelőre abban a helyzetben vagyunk, hogy csak a magunk mérkőzésével kell törődnünk. Amíg mi hozzuk a győzelmeket, addig az Arsenal nem fog tudni előzni. A kérdés az: kitart-e az Everton jó formája a szezon végéig, illetve tartani tudja-e a lépést az Arsenal? Izgalmas végjátékra van kilátás...

COYB!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr488307062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása