Toffeeblog

Osman esete az észak-ciprusi válogatottal

2016. május 26. - Latz von W.

13256332_1123581037688415_4052005687419099425_n.jpg

Két nap múlva, május 28-án veszi kezdetét és június 6-án fejeződik majd be a második alkalommal megrendezésre kerülő ConIFA World Football Cup, vagyis a FIFA által nem elismert országok, nemzetek, régiók válogatottjainak világbajnoksága.

A tornát Abházia rendezi, mellettük olyan együttesek lépnek majd pályára, mint például Székelyföld (hajrá!), Kurdisztán, Japán koreai kisebbségének csapata, Padánia (ez Észak-Olaszország alternatív elnevezése), Pandzsáb, a Morten Gamst Pedersennel felálló Lappföld, a Chagos-szigetekiek válogatottja (akiknek utazásához e sorok írója is hozzájárult némi adománnyal), Szomáliföld (nem összetévesztendő Szomáliával), vagy Észak-Ciprus.

Kevéssé ismert tény, hogy ha nagyon akart volna, akár Leon Osman is részt vehetett volna ezen a tornán, hiszen török ciprióta édesapja révén jogosult lehetne a(z észak-)ciprusi válogatottságra. Azonban saját bavallása szerint őt mindig csak az angol válogatottban való szereplés érdekelte.

„Pedig van egy szomáliai születésű nagyapám is” – mondta három éve a Daily Mailnek.

A FIFA-n kívüli futball iránt érdeklődőknek ajánlott követnie a Confederation of Independent Football Associations különböző közösségi média csatornáit. Web: http://www.conifa.org

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr258782010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása