Toffeeblog

Világbajnok támadó érkezhet az Evertonhoz

2016. július 04. - Latz von W.

mata-mu.jpg

José Mourinho kinevezése után egyből szárnyra kaptak azok a feltételezések a Manchester United háza táján, melyek szerint Juan Mata manchesteri pályafutásának lőttek, mivel a „Special One” korábban a Chelsea keretéből is kitette a világbajnok spanyol támadó középpályást, nem megfelelő munkabírására hivatkozva. Ez éppen kapóra jöhet az Everton megerősítésén fáradozó Ronald Koemannak, aki állítólag szívesen tudná csapatában Matát.

Koeman a Valencia edzőjeként, még a 2007/2008-as szezon során dolgozott már együtt Matával, tehát egyáltalán nem biztos, hogy alaptalanok az erről szóló hírek. A Telegraph szerint 20 millió font lehet a vételár.

A források felkutatása során belefutottam egy mókás bejegyzésbe a Twitteren. Olybá tűnik, egyes MU-szurkolóknak nehezére esik elfogadni, hogy már nem „seller team” vagyunk, illetve a hirtelen jött gazdagságunk hírét úgy reagálták le, hogy mostantól tőlünk is jól meg lehet majd kérni mindenkinek az árát. Nem az a klub vagyunk, barátom. A szomszédotok az.

Kenna (@kennagq) írta:

Képzeljétek, az Everton 30 millió fontért adta el nekünk Fellainit, most pedig megpróbálja megvenni tőlünk Matát 20 millióért.

Arcátlanság.

Tényleg. Szemtelen, zsugori gazemberek...

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr658865272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

t.o.d. 2016.07.04. 12:15:28

Belátható, hogy a két labdarúgó közötti különbség finoman szólva se Fellaini felé billenti a mérleg nyelvét. :-) Csak az a baj, hogy Murinnyó már egyszer létszámfelettinek bélyegezte Matát, és kinézem belőle, hogy eladja az Evertonnak, márpedig Veletek így is lesz bajunk elég, attól tartok. :-( Már előre utálom ezt a köcsög Csozét. GGMU :-)

Latz von W. 2016.07.04. 13:04:42

@t.o.d.: Én egyébként alapjában véve nagyszerű edzőnek tartom Mourinhót, ám az tény, hogy eddig ahol megbukott, ott nagyon csúnyán tette: a Real Madridból frusztrált hentesbrigádot csinált, a Chelsea tavalyi őszén egész Európa röhögött. Kíváncsi leszek, mit művel majd Manchesterben. Valami azt súgja, nem lesztek túl türelmesek vele... :D

t.o.d. 2016.07.04. 13:19:01

@Latz von W.: Ja, nem az a bajom vele, hogy mit fog elérni, szerintem első évében több örömünk lesz a csapat játékában és eredményeiben, mint az utóbbi 3 évben összesen. Most nem áll a legjobban, és ha itt is megbukik, visszasorolódik a második vonalba, és talán örökre elveszti a topedző titulust, szóval szerintem iparkodni fog.

Maga az ember azonban egyszerűen nem kompatibilis a MU-hoz. Semmi elegancia, semmi úriemberség, ráadásul az már tény, hogy Giggs nem akart vele dolgozni, és most ez a (nem teljesen váratlan) hír Matával kapcsolatban, ami persze még csak feltételezés, de akkor is. Jó példa erre Ibra idehozása. Pont semmi szükségünk egy tuskóra, aki 34 éves, és olyan fiatal tehetségek elől foglalja a csapatban a helyet, mint pl Rashford, vagy Martial, akik a kezdőcsapat terha alatt feljődhetnének a legjobban, de majd biztos Zlatan fog padozni... Kíváncsi leszek, de nekem nagyon nem tetszenek a kezdőlépések.

Nektek amúgy őszintén drukkolok, az Everton érthető okokból (ti. FC Liverpool, illetve Roo) a szívem csücske, és Koeman nagyon jó választás, szerintem a MU-hoz is jobb lett volna, mint AZ. :-)

Goodison 2016.07.05. 07:13:59

Most hogy van megfelelő Manager akiben bízhatunk az előre lépésben, és van anyagi háttér hogy olyan játékosokat igazoljon a klub akik valóban erősítést jelentenek hirtelen naponta több nevet is bedobnak a hírekben. Ez egyfelől megszokott és semmi különös nincs benne.

Másfelől számomra kicsit visszás mert ha van pénz akkor aránytalanul magas árat kérnek olyan játékosokért akik a klubjukban kiszorultak különböző okok miatt. Elmondhatom hogy több mint 2 évtizede vagyok Everton szurkoló és többek között az okos és megfontolt igazolások miatt is imádom a klubot.

Örülök és aggódom is egyben, örülök mert van pénz és van egy (remélem) sikeres manager, aggódom mert nem szeretném ha "hulladék" játékosokat hoznának a klubhoz akik fejőstehénnek nézik az Evertont és a teljesítményükhöz képest aránytalanul sokat keresnek.

2016/17-es szezonban még nem várok kiemelkedő játékot és teljesítményt, Koeman munkája a következő évben kell hogy megmutatkozzon, az lesz az Ő csapata már. Számomra a legfontosabb hogy ellenfeleink ismét tudják, ellenünk nem mehetnek biztosra főleg a Goodisonban. N.S.N.O.

Latz von W. 2016.07.05. 10:53:29

@Goodison: Amit írsz azzal kapcsolatban, hogy mennyire más megvilágításba kerülhet az Everton az újonnan jött gazdagsága miatt, és hogy ez jó-e nekünk, arról hasonlóan vélekedek én is. Egyébként a témát egy későbbi posztban, még a nyár folyamán szeretném majd bővebben is kifejteni, mert érdekes a jelenség.
süti beállítások módosítása