Toffeeblog

Az Everton menedzser-asszisztense új játékosokat ígér

2016. augusztus 01. - Latz von W.

rk_ek.jpg

Az Everton idei nyara egyelőre inkább a pletykákról, mintsem a valóra is vált igazolásokról szólt, ami a klub megerősödött anyagi helyzetét és az elmúlt szezon botrányos szereplését tekintve igencsak meglepő. Ronald Koeman testvére, egyben asszisztense, Erwin megnyugtatta a kissé frusztrált szurkolókat és arról beszélt a Liverpool Echónak, hogy az Everton szakmai stábja nagyon elfoglalt hetek elé néz átigazolási ügyekben.

Az Everton eddigi egyetlen nyári erősítése, aki az első csapat keretéhez csatlakozott, Maarten Stekelenburg kapus, akiről viszont nem állítható teljes bizonyossággal, hogy kezdő lesz. Rajta kívül egy másik hálóőr, Chris Renshaw érkezett az Oldhamtől, valamint egy gólerős 18 éves csatár, Bassala Sambou a Coventrytől, de ők inkább a jövő emberei lehetnek, egyelőre az U21-es csapattal edzenek.

Mégsem lehet azt mondani, hogy Ronald Koeman és a klub többségi tulajdonosa, Farhad Moshiri tétlenkedtek volna az elmúlt két hónap során. Menedzserünknek előbb saját embereit kellett megtalálnia (Erwin Koeman, Jan Kluitenberg erőnléti edző, valamint Patrick Lodewijks kapusedző személyében sikerült is neki), az iráni mecénás pedig elcsábította Steve Walshot a bajnok Leicestertől és megtette a játékosmegfigyelés fejévé (Walsh nevéhez köthető többek között Riyad Mahrez, Jamie Vardy és N'Golo Kanté felfedezése), valamint rábólintott a Goodison Park felújítási tervére, emellett egyéb fejlesztési tervek is előkészületben vannak. Ebből persze az átlagos drukker nem érzékel sokat, így nem csoda, hogy aggódnak azért, hogy elég erős lesz-e csapatuk a közelgő új idényre.

Erwin Koeman igyekezett lehűteni a kedélyeket, szerinte a következő két hét folyamán már új játékosokat üdvözölhetünk a keretben.

„Ronald és az elnök nagyon dolgoznak az ügyön.”

„Sok mindenről beszélhetünk, de két hét múlva elrajtol a bajnokság és készen kell állnunk rá, nincs mentségünk ez alól. De nem csak rólunk van szó. Jelen pillanatban a Premier League egyik csapata sem áll készen. Figyeljék meg, két héten belül beindul a cirkusz.”

Kitért arra is, eddig hogyan sikerült a csapatnak a testvére által bevezetett új játékrendszerhez alkalmazkodnia.

„A Martínez által meghonosított rendszerhez vannak szokva, most pedig meg kell tanulniuk úgy játszani, ahogy Ronald szeretné. Ez nem mindig egyszerű... Természetesen vannak játékosok, akiknek nehezebb az átállás. Időbe telik, de tudják, hogy két hét múlva teljesíteniük kell.”

Törekvés tehát van, és ha lehet hinni a legújabb híreszteléseknek, akkor José Fonte, Idrissa Gueye és/vagy Ashley Williams érkezhetnek hamarosan, ám mint mindig, ezeket az információkat illik némi fenntartással kezelni. Hisszük, ha látjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr488928008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goodison 2016.08.01. 17:41:35

Időszerű volt némi tájékoztatást adni a csapat helyzetéről, és hogy hol tart a felkészülés.
Május óta ha 50 játékos neve nem merült fel akkor egy sem, ez az időszak erről szól. Nem is lehetett komolyan venni amíg az új Manager személye ki nem derült. Gibson számomra érthetetlen szerződés hosszabítása ha jól emlékszem Koeman érkezése előtt történt.
A háttérmunka igencsak gőzerővel folyik ahogy olvashattuk itt, a "kirakat" még vár egy kis átrendezésre. Lukaku és Stones szinte biztos hogy távozik, ennek ellenére a csapat magja megvan és egyben maradt. 2 max 3 olyan igazolás kellene ami valóban minőségi és valóban erősítést és konkurenciát jelent a többieknek.
Az a tény ahogy a szakmai stábot megerősítette a klub (Moshiri) és Koemant kivásárolta a szerződéséből nekem azt mutatja hogy inkább megfontoltan építik fel a csapatot és mondjuk a 2017/18-as szezonra lesz kész a keret és a játék is.

A rajtig van még majdnem 2 hét, melózni kell és biztos vagyok benne hogy Koeman már nagyjából tudja kikre számít. N.S.N.O.
süti beállítások módosítása