Toffeeblog

A bajnoki cím küszöbén az U23-as csapat

2017. április 21. - Latz von W.

bassala_sambou_with_a_header_versus_chelsea.jpg

Az idei szezontól Premier League 2 néven futó kiemelt angol utánpótlásbajnokság tabelláját két fordulóval a vége előtt öt pontos előnnyel vezető Everton U23-as csapata egy újabb győzelemmel már bajnoknak mondhatta volna magát, de csak 2:2-es döntetlent játszott a Chelsea U23-mal az utolsó előtti forduló nyitónapján, péntek este.

Az aldershoti EBB Stadiumban megrendezett mérkőzésen Liam Walsh és Bassala Sambou (fenti képünkön) voltak eredményesek az Everton részéről, az ellenfél mindkét gólját Iké Ugbo szerezte. Kiemelendő még az újra egészséges és túlkorosként mindjárt be is vetett, hátul magabiztosan söprögető Mo Bešić, valamint a jobb szélen nagyon aktív Jonjoe Kenny játéka, illetve a túloldalról Mitchell Beeney, a Chelsea kapusa, aki remekül védett, főleg neki köszönhető, hogy nem sikerült elhozni az aranyat érő három pontot idegenből.

Egyelőre tehát elmaradt az ünneplés, de minden esélyünk megvan rá, hogy csak pár nappal csúsztassuk el, ugyanis a szerzett egy pont azt jelenti, hogy csak rosszabb gólkülönbséggel veszíthetjük el a bajnokságot a Manchester Cityvel szemben, ennek pedig meglehetősen kicsi az esélye, mivel nyolc gólos fórban vagyunk. Sőt, amennyiben a City hétfőn nem tudja legyőzni a Liverpoolt, úgy máris bonthatják a fiataljaink a pezsgőket – persze csak mértékkel!

Az utolsó fordulóban egyébként majd pont a Liverpoollal mérkőznek meg David Unsworth tanítványai a Goodison Parkban. Tökéletes idényzárás lenne „miniderbit” nyerni a díjátadó előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr5412454607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása