Toffeeblog

Ki az a Morgan Feeney?

2017. november 01. - Latz von W.

morgan_feeney.jpg

David Unsworth kinevezésekor sejthető volt, hogy egyelőre ideiglenes megbízatást kapó menedzserünk bátran fog a korábban általa irányított és vele az elmúlt szezonban bajnokságot nyert U23-as csapat tagjaihoz nyúlni. Beni Baningime debütálása után egy újabb tehetséges akadémista, Morgan Feeney áll készen a bemutatkozásra.

A mindössze 18 éves Morgan Feeney a Premier League 2 serlegét behúzó csapat egyik legfiatalabb tagja volt, azonban teljesítményéről mindent elmond, hogy kora ellenére idén már ő az együttes csapatkapitánya, mely tisztségét az első számú kerethez csatlakozó Jonjoe Kennytől vette át.

A Bootle-i születésű, tehát Liverpool közvetlen közelében felnőtt középhátvéd gyerekkora óta Everton-rajongó, egyre fontosabb hétvégi kötelezettségei dacára mind a mai napig bérlete van a Gwladys Street Endbe. Hét éves korában került az Evertonhoz, előtte rövid időt a városi rivális vörösöknél is eltöltött.

Phil Jagielka és Michael Keane sérülései miatt szeptember végén már edzett a felnőttekkel, csütörtökön viszont a hírek szerint akár be is dobhatják a mély vízbe az Olympique Lyon elleni EL-meccsen. Ha így történne, valószínűleg nem vallana szégyent, mestere legalábbis nagyon dicséri.

Erős a levegőben és magabiztosan szerel, David Unsworth szavait idézve „a védekezés Dave Watson-féle iskolájából való”. Maga Feeney is elismerte, sokat tanult az Everton korábbi kiváló védőitől:

„Leginkább David Weirt és Alan Stubbsot nézve nőttem fel, olyan játékosokat csodálva, mint amilyenek ők voltak – nagy, kemény középhátvédek –, ilyenné akartam én is válni.”

„Csodálatos fiú, az angol U18-as válogatott kapitánya, nagyra becsült és kiváló úton halad” – ezek pedig már ismét David Unsworth szavai róla.

Nos, amilyen átjáróház manapság a védelmünk, azt hiszem, sokat nem vesztenénk a csapatba állításával. Igazán boldogak persze akkor lennénk, ha kiderülne, tényleg csiszolatlan gyémántra leltünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr2813130530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása