Toffeeblog

Gólvágó Törökországból? Volt már ilyen!

2018. január 13. - Latz von W.

superkev99.jpg

Cenk Tosun várhatóan bemutatkozik ma este az Everton színeiben. Mindenki kíváncsian várja, mire lesz képes. Ha jó előjel kell, felidézek egy történetet.

Amikor emlékeim szerint utoljára igazoltunk Törökországból csatárt, az igen jól sült el. 1999 márciusát írtuk, a kiesés ellen küzdő Everton ekkor szerezte meg a Trabzonsportól kölcsönben Kevin Campbellt, aki egy rasszista incidens miatt akart távozni Anatóliából.

A törökországi kitérőjét megelőzően az Arsenalban, a Leyton Orientben, a Leicester Cityben és a Nottingham Forestben is eredményesen focizó nyurga támadó érkezése azonnal érezhető hatással volt a csapatra: első nyolc mérkőzésén kilenc gólt szorgoskodott össze, gyakorlatilag egymaga mentette meg a kieséstől a csapatot.

A következő idényre az Everton meg is vásárolta, hogy aztán a kétezres évek egyik korszakos egyéniségévé váljon a Goodison Parkban. E sorok íróját is lenyűgözte, nem kis mértékben neki köszönhetem a klub iránti rajongásomat.

Super Kev 145 meccsen lőtt 45 góljával az Everton negyedik legjobb gólszerzője a Premier League történetében, csak Romelu Lukaku, Duncan Ferguson és Tim Cahill állnak előtte a rangsorban.

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr9413572211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása