Toffeeblog

A Szoboszlai-jelenség és az Everton magyarjai

2023. október 20. - Latz von W.

merseyside_derby_infographic.jpg

Higgyétek el, magyar emberként óriási büszkeséggel tölt el, hogy Szoboszlai Dominik személyében végre olyan labdarúgónk van, aki egy valódi topklubban bizonyíthatja tehetségét, mi több, kulcsjátékosként számolnak vele, ám az Everton szurkolójaként már a kezdetektől fogva úgy voltam vele, hogy a mi szempontunkból nem is történhetett volna rosszabb az ő Liverpoolba igazolásánál.

Irigylésre méltó helyzetben vannak az anfieldi klub magyar szurkolói, hiszen kedvenc csapatukon túl generációjának legnagyobb hazai talentumáért is hétről-hétre szoríthatnak. Ráadásul nem először drukkolhatnak valamely hazánkfiának, bár kétségtelen tény, ilyen jelentős szerepben még egyikük sem tetszelgett, mint jelenleg Szoboszlai.

A történelmi hűség kedvéért azért emlékezzünk meg a Liverpool magyarjairól. Nyugalom, kedves kékvérű drukkertársak, ez még mindig a Toffeeblog, természetesen lentebb az Evertonról is lesz bőven szó! :)

Tovább

Visszavonul a villámléptű szélső

walcott-visszavonul.png

Theo Walcott befejezte: a Southampton, az Arsenal és az Everton korábbi támadója 34 évesen bejelentette visszavonulását.

Az élvonalba egykoron csodagyerekként berobbanó játékos 18 szezonon átívelő profi pályafutása során több mint 560 mérkőzésen lépett pályára és 129 gólt szerzett.

Tovább

Gyász: a földrengés áldozata lett az Everton korábbi játékosa

hatayspor-atsu-earthquake.png

Nincs több remény, megtalálták a Hatayspor sokáig eltűntnek hitt labdarúgójának, Christian Atsunak a holttestét. A ghánai válogatott játékos 31 évet élt.

A múlt héten Szíriát és Törökországot ért természeti katasztrófát követően egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot a focista hollétéről és állapotáról, mígnem a mai nap reggelén a portálok egymás után jelentették be a szomorú tényt: a romok alatt rekedt Christian Atsu meghalt.

Tovább

Tony Hibbert: 20 év távlatából

gettyimages-489616162.PNG

Húsz esztendővel ezelőtt ezen a napon, egy West Ham United elleni bajnoki mérkőzésen, a londoni klub egykori emblematikus otthonában, a Boleyn Groundon, egy fiatal védő bemutatkozott az Everton felnőttcsapatában.

Tony Hibbert ezután összesen 329 alkalommal lépett pályára a liverpooli kékek mezében – és mint arról később elhíresült, sosem szerzett gólt!

Tovább

Ancelotti és James vezérletével bámulatos rajtot vett az Everton

james_pacsizik_ancelottival.jpg

Még a Premier League indulása előtt nyilatkozott arról José Mourinho, a Tottenham menedzsere, hogy az Everton kollégája, Carlo Ancelotti vezetésével, illetve az új igazolásokkal – beleértve a kolumbiai James Rodríguezt – képes lehet európai indulást érő helyen végezni a bajnokságban. A liverpooli kékek rajtja alátámasztja a portugál szavait.

Az Everton erőteljesen kezdte a 2020/21-es szezont, ami figyelmeztető jel lehet az ellenfelek számára. Szakértői vélemények szerint az egyik nagy titka a sikeres indulásnak az olasz edző és a kolumbiai középpályás kapcsolatában keresendő.

Tovább

Richarlison szerződést hosszabbított

richarlison-signs-new-everton-deal.jpg

A 22 esztendős brazil támadót új kontraktusa 2024 nyaráig köti az Evertonhoz.

Richarlison az elmúlt év júliusában érkezett a Watfordtól, azóta minden sorozatot figyelembe véve 55 mérkőzésen lépett pályára (50-szer kezdőként) és eddig 20 gólt szerzett az Evertonban. Ez idő alatt a brazil nemzeti csapatban is bemutatkozott, mára 19-szeres válogatottnak és Copa América-győztesnek mondhatja magát.

süti beállítások módosítása