Toffeeblog

Hírmorzsák: jövés-menés, maradás, iksz a sereghajtó ellen

2011. január 22. - Latz von W.

efc__1280246080_crest.jpg

Vizsgaidőszakom utolsó hetében kicsit elfoglalt voltam, ezért nem is nagyon volt időm írni. Pedig fontos eseményből nem volt hiány, szóval nézzük át röviden, mi történt a héten!

Steven Pienaar a Tottenham Hotspurhöz igazolt. A 28 éves dél-afrikai középpályás nem kívánta meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződését, ezért inkább most engedtük el 3,6 millió euró ellenében, mintsem júniusban ingyen. A transfermarkt.de egyébként 9,5 millió euróra értékeli a játékos árát – végül is ahhoz képest, hogy anno a Dortmundtól 2 millió fontért vettük, így is profitáltunk belőle. Na de, ha már egyszer úgysem akart hosszabbítani, akkor inkább elengedtük volna tavaly nyáron tízért... Az átigazolás hivatalos bejelentése itt.

Pienaar távozott, Victor Anichebe és Séamus Coleman viszont maradnak. Mindkét játékos négy plusz fél évet hosszabbított, tehát új szerződésük 2015-ig köti őket az Evertonhoz.

A 22 esztendős Coleman az idei szezon egyik szenzációja, védő létére már öt gólnál jár első idényében a felnőttek között és egyelőre kirobbanthatatlannak tűnik a jobbszélről.

Anichebe szintén 22, de már öt éve csapattag. A tehetséges nigériai támadó az előszezonban térdsérülést szenvedett, ezért sokáig nem állhatott David Moyes rendelkezésére, a Liverpool elleni derbin viszont ott volt a kezdőben, sőt, gólpasszt is adott Jermaine Beckfordnak.

Bővebben odaát, a hivatalos honlapon.

Megszereztük a szezon végéig kölcsönben Eric Diert, az angol születésű, de a Sporting Lisszabon utánpótlás-akadémiáján nevelkedett 17 éves védőt. Részletek: BBC Sport.

Végül, de nem utolsósorban, a mai napon 2:2-es döntetlent játszottunk a West Ham Uniteddel. Spector és Piquionne kétszer is megszerezte a vezetést a bajnokság sereghajtójának, de Biljaletgyinov és Fellaini mindkétszer válaszolt az Everton részéről. Részletes írást ezúttal nem ígérek, de egy videóösszefoglalót azért majd megpróbálok szerezni a mérkőzésről. Addig is beillesztem ide a meccs legszebb jelenetét: a fenti képen Fellaini gólöröme látható.

Mára ennyi, a jövő héttől pedig remélem végre több időm lesz írni. COYB!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr42605659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása