Toffeeblog

Big Vic jött, látott, gólt lőtt, győzött

2012. január 02. - Latz von W.

Victor Anichebe gólörörmeMintha egy új igazolás lenne. Sérülése miatt hosszú ideje nem számíthattunk Victor Anichebe játékára, ám az új év első mérkőzése előtt újra játékra jelentkezett, aztán nemcsak ott volt a WBA elleni keretben, de játszott is, sőt, győztes gólt lőtt. Az Everton pedig újra a tabella első felében tanyázik. Szép évnyitás!

A West Brom ellen nem játszhatott Royston Drenthe és Marouane Fellaini, hiányukban pedig eléggé defenzív felfogású csapatot küldött pályára David Moyes: a Howard, Hibbert, Distin, Jagielka, Baines, Rodwell, Neville, Heitinga, Osman, Cahill, Saha összeállítású tizenegyet mindennek lehet nevezni, csak támadó felfogásúnak nem. Így aztán nem is volt csoda, hogy egy nem túl színvonalas mérkőzést láthattunk. Sokáig úgy tűnt, mintha mindkét csapat 0:0-ra játszana és valójában teljesen elégedettek lennének az egy-egy ponttal.

A második félidőben viszont bizonyára valamiféle újévi láz uralkodott el Moyeson, mert tőle szokatlanul gyors egymásutánban lekapkodta a pályáról Rodwellt, valamint az ezan a mérkőzésen tökéletesen használhatatlan Sahát és Neville-t, a helyükre pedig Gueye, Stracqualursi és Anichebe érkeztek. Mesteri húzás volt! Gueye és főleg Stracqualursi is jól futballoztak, de az igazi hős Big Vic lett, aki négy perccel a vége előtt belőtte a győztes gólt. Tegyük hozzá: az Everton megköszönheti Paul Scharnernek is ezt a találatot, hiszen Tony Hibbert beadása után a nyurga osztrák a lehető legrosszabb helyre fejelte a labdát. Ez persze semmit sem von le Anichebe érdemeiből, aki jókor volt jó helyen és köszönte szépen a lehetőséget.

Győzelmével az Everton visszakapaszkodott a tabella első felébe, jelenleg a 10. helyen áll a csapat.

„A szezon eleje óta türelmesen vártam a lehetőségre, jó előszezonom volt, de sajnos elutaztam a válogatotthoz Nigériába, ahol megsérültem” – nyilatkozta Anichebe. „Azt mondta (Moyes): »Gyerünk, keményen dolgoztál, hogy újra itt lehess, menj és segíts a csapaton!«, és én pontosan ezt tettem.”

David Moyes pedig ekképpen szólt a meccs hőséről: „Azt hiszem, egy kis szeretetre van szüksége, és arra, hogy a szurkolók mögötte álljanak. Igazán jó játékos – gyors és erős, hiányoltuk már.

Az Everton következő mérkőzésére szerdán 21 órakor kerül sor, amikor a Bolton Wanderers látogat a Goodison Parkba.

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr448306932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338601 2012.01.02. 23:17:52

Istenem, de szar meccs volt! De megvan a 3 pont, és 1-0-ra nyerni a legjobb.

338535 2012.01.03. 19:07:33

Moyes annyira odavan ezért a srácért, de amióta itt van én csak izmot láttam felpakolni a testére, agyat még mindig nem lehet építeni... Azért nagy mázli ez a gól, mert a támadás gyönyörű volt, de ilyen fos labdát rég láttam Hibbótól, sehol senki, mindenki vagy alászaladt, vagy el sem ért hozzá. Mázli, és hiába 3 pont, gáz lesz itt még. Saha 1 gólos, Cahill 0, Strac 0, Vellios 3... a csatár felfogású embereink. A védelem sem a legstabilabb, 1 gólt átlagban mindig bekapunk, és hogy lesz abból 3 pont, ha átlagban 1 gólt tudunk rúgni. A 7-3-8-as mérleg is azt mutatja a 19-19 mellett, hogy vagy nyerünk 1-0 vagy kikapunk 1-0, az utsó 6 meccs nem mutat szép képet, pláne az utsó 3 hazai. 2-2 gólkülönbség... 4 pont? Remélem Landon lendít valamit ebben a 2 hónapban, mert ez eddig (mint mindig) rém impotens.
süti beállítások módosítása