Toffeeblog

FA-kupa: Everton-Chelsea 1:1

2011. január 29. - Latz von W.

Séamus Coleman és Essien csatájaHazai pályán csalódást keltő 1:1-es döntetlenre végeztünk a Chelseavel az FA-kupa 4. fordulójában. Nincs mit szépíteni, ezt a meccset egész egyszerűen meg kellett volna nyernünk!

Séamus Coleman és Essien csatájaHazai pályán csalódást keltő 1:1-es döntetlenre végeztünk a Chelseavel az FA-kupa 4. fordulójában. Nincs mit szépíteni, ezt a meccset egész egyszerűen meg kellett volna nyernünk!

Davis Moyes a Howard - Neville, Distin, Heitinga, Baines - Coleman, Arteta, Rodwell, Fellaini, Biljaletdinov - Saha összeállítású kezdőt küldte pályára, míg Carlo Ancelotti a Cech, Ivanovics, Cole, Bosingwa, Terry, Essien, Ramires, Lampard, Malouda, Drogba, Anelka tizenegynek szavazott bizalmat a Goodison Parkban.

Az első félidőben itt is, ott is akadtak kisebb helyzetek, a félidő első felében inkább az Everton, a másodikban inkább a Chelsea veszélyeztetett. Feltűnő volt, hogy az Everton milyen biztosan tartja a labdát, nem mentek bele semmilyen kockázatos indításba, inkább hátratették a lasztit a védőknek. Ez megmaradt a második félidőre is, megbecsültük a labdát és egyre inkább átvettük a játék irányítását. Az egyértelmű mezőnyfölény aztán a 62. percben érett góllá: Leighton Baines szögletből csavarta be kiválóan a labdát Louis Saha fejére, a francia pedig a moccanni sem bíró Cech mellé a kapuba fejelte a játékszert. Ekkor úgy tűnt, hogy simán behúzhatjuk a meccset, főleg hogy nem sokkal később Coleman előtt is adódott egy óriási lehetőség, ám a Chelsea attól Chelsea, hogy szinte a semmiből is képes gólt szerezni. A 75. percben a csereként beállt Salomon Kalou mentette meg a CFC-t a vereségtől: Everton-lehetőség után kontrázott a Chelsea, Anelka húzott el a balszélen, laposan a túloldalon érkező Kalouhoz passzolt, aki a hátráló Distin mellett gurított Howard kapujába. A hátralévő időben mindkét csapat a maga javára fordíthatta volna az állást, azonban a 86. percben Ramires távoli lökete a kapufán csattant, három perccel később pedig Jermaine Beckford kiszorított helyzetből eleresztett bombáját Cech a kapu fölé tolta.

Így aztán maradt a döntetlen, mehetünk visszavágóra a Stamford Bridge-re. Véleményem szerint ha Londonban is hasonló játékkal rukkolunk elő, akkor meglehet a továbbjutás.

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr118306824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása