Toffeeblog

Moyes: 502

2011. február 27. - Latz von W.

Becks és Moyes502 — A Sunderland tegnapi 2:0-ás legyőzése után David Moyes mindössze a negyedik menedzser lett a Premier League történetében, akinek sikerült átlépnie az 500 pontos álomhatárt. Előtte csak Fergusonnak, Wengernek és Redknappnek sikerült ez. Jermaine Beckford pedig első dupláját lőtte az angol labdarúgás legmagasabb osztályában.

Becks és Moyes502 — A Sunderland tegnapi 2:0-ás legyőzése után David Moyes mindössze a negyedik menedzser lett a Premier League történetében, akinek sikerült átlépnie az 500 pontos álomhatárt. Előtte csak Fergusonnak, Wengernek és Redknappnek sikerült ez. Jermaine Beckford pedig első dupláját lőtte az angol labdarúgás legmagasabb osztályában.

Amilyen borzasztóan szerepelünk idegenben, olyan jók vagyunk otthon, így a Goodison Parkba hazatérve az Evertonnak nem lehetett más célja, mint legyőzni az idén erős középcsapattá érett Sunderlandet. Ennek megfelelően hamar meg is szereztük a vezetést: Jermaine Beckford megpattanó lövésével már a nyolcadik percben előnybe kerültünk. Sessegnon zúgó kapufája figyelmeztető jel volt, komolyan kell venni a Sunderlandet, ám még az első félidőben megszületett a második Everton-gól is. Mikel Arteta remek megmozdulása és passza után ismét Beckford volt eredményes. Ezután már sokkal biztosabbá vált az Everton fölénye és Saha, Coleman, valamint Osman előtt is akadtak gólszerzési lehetőségek. Könnyen nyerhettünk volna három-négy gól különbséggel is, de a végére maradt a kettő.

Külön örömteli, hogy ebben az évben először sikerült gól nélkül megúsznunk egy mérkőzést. Sylvain Distin is örömét fejezte ki ezügyben:
„Az utolsó ilyen novemberben vagy decemberben volt, most győztünk, lőttünk két gólt, szóval ez egy igazán nagyszerű nap volt. Jól és magabiztosan játszottunk, ami jó jel a szezon további részére nézve.”

Adódik a hétvége kérdése: szerintetek is a Distin, Jagielka páros a legjobb megoldás középhátvéd pozícióban?

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr98306832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338223 2011.02.27. 23:25:01

Nem is tudom, mikor játszottunk utoljára olyan jól, mint szombaton. Öröm volt nézni a srácokat. Remélem, ezzel a győzelemmel elkezdődik a szokásos "tavaszi hadjáratunk", egy Reading elleni továbbjutással, és mondjuk egy Newcastle elleni idegenbeli sikerrel (bár utóbbi nem lesz egyszerű).

338601 2011.02.28. 00:26:46

Jag szerintem jó formát fut, Distint nem csíptem úgy kb. 10 fordulóval ezelőttig, azóta viszont nagyot nőtt a szememben. Még mindig középszerűnek tartom, de sallangmentes, kockázatmentes a játéka, és ez emeli az amúgy nem túl nagy tudását. Ami viszont egyértelmű számomra a kezdetektől: ha a csatáraink jók, nemigen ver meg minket senki. Csak hát Tim a gólkirály ,és ez mindent elmond... Minden Evertonosnak örömteli utolsó tíz fordulót!!! Már látható a 6.-7. hely...... nem is folytatom, mert még kiesünk. Go toffees!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

339252 2011.02.28. 19:52:24

Ez elég nagy off, de tök véletlenül találtam rá a blogra a Boavistás oldalról. Tud valaki egy linket, ahol az összes jelenleg aktív népsportos csapatblog (foci) fel van sorolva? Én mindig a Wibiya-féle Toolbarból indultam ki, az meg hiányos, enyhén szólva.

338468 2011.03.01. 18:54:42

[Koscielny](#316946): Sajnos én sem tudok ilyet, pedig tényleg jó volna egy lista. Apropó, hogy tévedtél a Boavista-blogra, esetleg te is kedveled őket?

339252 2011.03.06. 20:19:59

Csak érdekelt, hogy van-e valami magyar vonatkozású oldal a csapatról. Miazhogy! Igen, imádom őket, a portói egyetemen tanultam anno, s majdnem az összes hazai mérkőzésre kijutottam az ottaniak révén a dicső 2000-01-es idényben. 2006-ban hazaköltöztem, de gyakran utazom ki még ma is, s ha ott vagyok, mindenképp megyek találkozókra. Ha egyszer beleszeretsz a csapatba, nem enged, irreleváns, hogy épp milyen ligában, vagy hányadik helyen van a társaság. Nálad honnan a "szerelem" és mióta tart?

338468 2011.03.06. 22:20:54

Nahát, irigyellek ám ezekért az élményekért! :D Én a Boavistával első ízben 1999-ben találkoztam, amikor először szerepeltek a Bajnokok Ligájában. Eleinte persze nekem is csak a jellegzetes sakkmintás mezük tetszett meg, de aztán amikor megverték a nagyon jó csapatnak számító Dortmundot, majd óriási meglepetésre portugál bajnokok lettek 2001-ben, már komolyabban érdekelni kezdett a klub. A következő BL-indulásukkor, amikor általános meglepetésre a második csoportkörbe jutottak, már azon kaptam magam, hogy nekik is szurkolok. :) Nemsokára különben frissítve lesz az a blog is, csak mostanában nagyon szétszórt vagyok, el kell rendeznem pár dolgot az életemben. :D

339252 2011.03.07. 21:15:43

Az nem akármilyen teljesítmény volt. Kinn voltam a Brondby elleni visszavágón, óriási volt a hangulat a hosszabbítás után. Elég masszív és kiegyensúlyozott volt az akkori csoport. Nagy diadal volt a BvB elleni, de, ha Silva nem csak egyszer talál be a 30 helyzetéből a hollandok ellen, s Poll nem fúj be lesnek 2 véleményes szitut, akkor továbbjut a csapat. Nagy kár azért a meccsért. Mindenképp jelezd, ha reloadol a dolog, bár, ha már itt tartunk, ide is költöztethetnéd a blogot- illetve, ha a jövőben van kedved, időd, s befejezem a projektet, amin most dolgozom, valamint maga a portugál közeg egésze is érdekel, nyomhatnánk szolídabban egy Liga Sagres blogot valamikor. és még egyszer gratula e bloghoz is, igyekszem reklámozni.

338468 2011.03.07. 22:09:20

OK, mindenképp értesítelek. Igazából már tervben van, hogy azt a blogot is áthozom a Népsportra, de ezzel a szezon végéig még biztos várok. A portugál ligás blog remek ötlet, kedvem még talán volna is, időm viszont annál kevesebb... Ugyanakkor lehet tudnék még beszervezni emberkéket, például a portista tesómat, szóval meglátom még. A dicséretet pedig köszönöm!
süti beállítások módosítása