Toffeeblog

Goodbye, Vaughany!

2011. május 31. - Latz von W.

James Vaughan a PL-újonc Norwichnál folytatja pályafutását. A 22 éves játékos három éves szerződést írt alá a "kanárikkal". A klubváltás pénzügyi adatait nem hozták nyilvánosságra, de különböző források szerint egy 2 millió font körüli összegről lehet szó.

James VaughanA Premier League történetének legfiatalabb gólszerzője elmondta, hogy nagyon nehéz volt búcsút intenie a Goodison Parknak, mivel hat éves kora óta játszott az Evertonban.

"Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani az Evertonnál mindazért, amit értem tettek az évek folyamán! Mindig szeretni fogom a klubot és az itteni embereket!" - közölte twitterén a fiatal csatár.

A birminghami születésű Vaughan anno 16 éves és 271 napos korában négy rekordot is megdöntött, amikor 2005. április 10-én pályára lépett, majd gólt is lőtt a Crystal Palace elleni mérkőzésen.
1.) Ő lett az Everton történetének legfiatalabban pályára lépő felnőtt játékosa. A korábbi csúcstartó Joe Royle 11 nappal volt idősebb nála.
2.) Ő lett az Everton történetének legfiatalabb gólszerzője. Wayne Rooney 2002-ben 16 évesen és 361 naposan lőtt emlékezetes gólt az Arsenal ellen.
3.) Ő lett a Premiership valaha volt legfiatalabb gólszerzője. Az akkor leedsi James Milner 86 nappal idősebb korában talált be.
4.) Ő lett a Premiership történetének legfiatalabb játékosa, aki a bemutatkozásakor gólt szerzett.

Az álomszerű bemutatkozás után azonban folyamatos sérülések és kevés játéklehetőség hátráltatták a pályafutását, így nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket. Az elmúlt szezont kölcsönben a másodosztályú Crystal Palace-nál töltötte és itt újra magára talált, 30 meccsen 9 gólt szerzett.

Vaughany, sok sikert Norwichban!

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr78306860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása