Toffeeblog

Nyári nagytakarítás

2011. június 02. - Latz von W.

Iain Turner, Hope Akpan és Kieran AgardIain Turner, Hope Akpan és Kieran Agard is új munkaadó után nézhet, miután egyik játékossal sem fog szerződést hosszabbítani az Everton.

A 27 éves Turner 2003 nyarán nagy ígéretként érkezett a Stirling Albiontól, ám a fiatal kapus nem tudott az első csapat közelébe férkőzni, ezért kölcsönjátékok egész sora várt rá: Chester, Doncester, Wycombe, Crystal Palace, Sheffield Wednesday, Nottingham Forest, Coventry, végül idén Preston North End. Az Evertonban összesen hat mérkőzést játszott. Ennek ellenére skót válogatott kerettag lett, válogatottbéli bemutatkozására azonban még mindig vár.

Akpan (19) és Agard (21) is a klub akadémiájáról kerültek a profi csapat keretébe. Mindketten stabil játékosai voltak a tartalékcsapatnak, ám a nagy ugrást nem tudták megtenni.
A középpályás Akpan egyetlen mérkőzésére az első csapatban 2009 decemberében került sor, a BATE Boriszov elleni Európa-liga mérkőzésen. Az idei év márciusában a Hull Cityhez került kölcsönbe, ahol mindössze két meccset játszott.
A jamaicai, Saint Vincent-i, és dominikai gyökerekkel is rendelkező Agard szintén játszott a BATE ellen, összességében pedig hat meccset kapott David Moyestól 2008 óta. 2011-ben volt kölcsönben a Peterborough Unitednél, ahol mindössze egyszer kapott lehetőséget a bizonyításra, később pedig a Kilmarnocknál is, ahol 8 találkozón egy találatot jegyzett.

Korábban beszámoltunk James Vaughan távozásáról és a két nigériai, Yakubu és Yobo lehetséges eligazolásáról is – úgy tűnik, elkezdődött a nyári nagytakarítás az Evertonnál. Azért örülnénk neki, ha lassan érkezőkről is hallanánk, nem csak távozókról.

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr828306862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338223 2011.06.02. 22:31:08

Ha Yak és Yobo távozik, akkor jöhetne helyettük Shane Long és Demba Ba. Remélem az esetleges bevételekhez hozzádob annyit Kenwright, hogy a klub megvehesse őket. Mert az szerintem egyértelmű, hogy csatárposzton vagyunk a leggyengébbek...

zee027 2011.06.02. 23:58:38

Csatárokat, de gyorsan!!!

338468 2011.06.03. 00:20:17

Egyértelmű, a csatárprobléma a legégetőbb. [Tim_Cahill](#408361): Demba Bát már tavaly is meg akartuk szerezni, remélem idén tényleg az Evertonban köt ki. Ezt a Shane Long gyereket én bevallom, nem ismertem idáig, de ahogy olvasom nagy tehetség. Jöjjön!
süti beállítások módosítása