Toffeeblog

Szimpatikus kis csapat

2012. január 11. - Latz von W.

Nem az Everton, hanem a Tamworth. Tim Howard szélfútta góljának hála, az angol és a magyar sportsajtóban is többet foglalkoztak az Evertonnal a múlt héten, mint a derbinapokon, így az a hálátlan feladat jutott nekem, hogy írjak arról, amit azon a gólon kívül érdemes még megemlíteni a Bolton elleni meccsről. Nos, nem igazán van ilyen jobb, ha rettentő gyorsan elfelejtjük azt a meccset, és rátérünk inkább a Tamworth elleni FA-kupa mérkőzésre. Igaz, abban sem volt sok köszönet...

Ha esetleg van még olyan ember az országban, aki nem látta Howard Bogdán Ádámnak lőtt gólját, az itt megnézheti, itt pedig magyarázatot találhat arra, hogy miért nem ünnepelte gólját. Ezen a linken pedig a mérkőzés összefoglalóját tekinthetitek meg. Amit máshol nem láttam megírva, hogy a szerencsés találat után az Everton-szurkolók viccesen Tony Hibbertet is arra bíztatták, hogy tegyen Howardhoz hasonlóan... :D
A kapusgólon kívül sajnos nem örülhettünk sokmindennek, a találat után nem sokkal az ex-liverpooli David N'Gog egyenlített. A mindent eldöntő gól Cahill nevéhez fűződik, de sajnos nem Timéhez, hanem Gary Cahilléhez, tehát a Chelseabe távozó angol válogatott hátvéd szépen zárta boltoni karrierjét. Az egész meccsen kritikán aluli teljesítményt nyújtott az Everton, csalódást keltő vereség lett belőle. Ennyi legyen is elég a Bolton-meccsről.

A Tamworth elleni kupameccsről egy fél csapatnyi játékos hiányzott sérülés vagy betegség miatt, de még így is az Everton számított esélyesebbnek. Gondoltuk, hogy könnyed győzelemmel lépünk át az ötödosztályban szereplő ellenfelünkön, ám a félprofi kiscsapatnak igencsak sikerült megnehezítenie az Everton dolgát. Vagy az Evertonnak a saját dolgát, ki tudja. Az mindenesetre biztos, hogy ismét pocsék képet festett magáról a csapat. A vezetést ugyan korán, már az ötödik percben megszereztük (Donovan szöglete után Heitinga fejelt a kapuba), de aztán nem jött a hasonló folytatás, a Tamworth pedig felbátorodott. Kyle Patterson (aki Donovan és Beckham egykori csapattársa volt a Galaxynál) majdnem egyenlített, de nagy szólója után szerencsénkre rosszul célzott. Az Everton csak a 79. percben tudta eldönteni a meccset, amikor a Drenthe által kiharcolt büntetőt Baines értékesítette. Nagyon gyenge produkciót nyújtva, jól megizzadva, de továbbmentek a kékek. Dicséret csak az ellenfelet illeti, szimpatikus kiscsapat benyomását keltette a hősiesen küzdő Tamworth.

Az FA TV remek összefoglalója a meccs előtt, alatt és után történtekről:

Ami az Evertont illeti, a jelenleg teljesen demotiváltnak tűnő fiúkat Moyesnak fejben sürgősen rendbe kell tennie, és valahogy fel kell tüzelnie őket. Nem létezik, hogy ennek a csapatnak a célja a biztos bennmaradás legyen, annál azért többre képesek. És hát a történelem is kötelez, de ez már régi történet.

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr218306936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása