Toffeeblog

Öngólkirályok

2011. január 02. - Latz von W.

20110101_Everton's Phil Jagielka stands dejected after scoring an own goal past goalkeeper Tim Howard, right, during the English Premier League soccer match against Stoke City at the Britannia Stadium.jpg

Sajnos pont baromi másnapos voltam, ezért lemaradtam az új év első Everton-meccséről, úgyhogy ezúttal kénytelenek lesztek megelégedni a Nemzeti Sport szűkszavú összefoglalójával. Na jó, azért szereztem nektek egy ruszki gólösszefoglalót is...

Nézzük hát először is, mit írt a sportnapilap!

„Az Everton egyre-másra dolgozta ki a gólhelyzeteket az első félidőben, Kenwyne Jones fejesével mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést a 23. percben. Jones a második félidőben is bajt kevert a vendégek kapuja előtt, akcióját követően Phil Jagielka – akit igencsak szorongatott Ricardo Fuller – a saját kapujába szerencsétlenkedte a labdát. Jagielkának ez volt a hatodik öngólja a Premier League-ben, csak Richard Dunne (8) és Jamie Carragher (7) előzi meg e furcsa listán. A liverpooli kékek négyes bajnoki veretlenségi sorozatuknak voltak kénytelenek búcsút mondani, a Stoke megerősítette pozícióját a középmezőnyben.”

Tehát egy fájó vereséggel nyitottuk 2011-et és megint közelebb sodródtunk a kiesőzónához. Pedig kémeim jelentése szerint nem voltunk rosszak mezőnyben, sőt, jobbak voltunk. Nem ez az első ilyen meccsünk ebben a szezonban.

Az öngólokat is szorgosan gyártjuk, múltkor Hibbo, most meg Jagielka. Vicces különben, hogy azon a fentebb említett öngólos rekordlistán élen álló mindhárom focista erősen liverpooli kötődésű. Richard Dunne a Goodison Parkban kezdte profi pályafutását, 1996 és 2000 között 60 mérkőzést játszott az Evertonban. Carragherről közismert, hogy kiskorában Everton-drukker volt, legfőbb álma pedig az, hogy egyszer gólt rúghasson a Liverpoolnak. Ezt az álmát aztán a búcsúmeccsén sikerült is megvalósítania: stílszerűen egy tizenegyesből rúgott öngóllal.

A mi álmunk pedig akkor valósulna meg, ha Jags és társai idén már nem előznék meg Carraghert azon a bizonyos listán és ha elkezdenék termelni a gólokat az ellen kapujába is.

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr72555188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása