Toffeeblog

Mi az a SportPesa? Bemutatjuk az Everton új mezszponzorát

2017. május 15. - Latz von W.

sportpesa-logo.png

Egy hete nyílt titok, de hétfőn hivatalosan is bejelentették, hogy az Everton mezén a következő szezontól fogva már nem a régi partner Chang, hanem a SportPesa logója fog szerepelni. A sportfogadásokban utazó kenyai cég egyelőre az Egyesült Királyságban sem tartozik a legismertebbek közé, Afrikában viszont piacvezető és elöljáróinak feltett szándékuk, hogy az európai piacból is nagyobb részesedést szerezzenek maguknak.

A SportPesát, melynek székhelye Nairobiban, Kenya fővárosában található, alig három éve, 2014-ben alapították. Azóta folyamatosan növekszik a cég: az afrikai piacot villámgyorsan meghódították, az elmúlt évre pedig már komoly európai érdekeltségeik is voltak. Nem lehetnek ismeretlenek az angol bajnokságot figyelmesebben szemlélők számára sem, hiszen tavaly óta mezszponzorai a topligából éppen kiesett Hull Citynek. De nem ez az egyetlen kapcsolatuk az élvonallal: a Southamptonnak ők a hivatalos európai, az Arsenalnak pedig az afrikai fogadási partnerei. Ugyanilyen viszonyban vannak a spanyol La Ligával, ezenkívül névadó szponzorai a Kenyai Premier Ligának. A két legnépszerűbb és legeredményesebb, nagy tradíciókkal bíró kenyai futballklubnak, az AFC Leopardsnak és a Gor Mahia FC-nek szintén főszponzorai, de hazai fronton a helyi rögbiszövetséget is támogatják.

afc-leopards.jpg

A fentiekből leszűrhető, nem nevezhető túlzásnak, amikor a vállalat Afrika vezető szerencsejáték-platformjának nevezi meg magát. Mindazonáltal a helyi közösségek támogatásában és az utánpótlássport fejlesztésében is fontos szerepük van.

„Még globális márkaként is fontos, hogy hűek maradjunk kulturális és közösségfejlesztési alapokra épülő legfontosabb értékeinkhez, amelyek segíthetnek nekünk abban, hogy megismételjük a Kenyában elért sikereinket” – hangsúlyozta Ronald Karauri vezérigazgató.

Az Everton és a SportPesa között létrejött megállapodás – amely a fentebb linkelt közlemény szerint a klub 140 éves történetének legjövedelmezőbb ilyen típusú üzlete, bár pontos összegről nem írtak – június 1-től lép hatályba, de csapatunk következő szezonban használatos hazai mezét már holnap, május 16-án bemutatják. Ehhez kapcsolódó információ, hogy kiszivárgott egy fotó, amin állítólag az új dresszt láthatjuk, továbbá egy feliratot, ami az egyébként valóban szegényes dizájnt becsmérli.

18447306_1531667920229581_3422294956185402418_n.jpg

„Az év legrosszabb mezéért járó díjat pedig az Everton kapja” – így a sokatmondó szöveg.

Nos, ha tényleg ugyanezt a szerelést fogják leleplezni holnap, akkor azzal együtt, hogy örülhetünk az új, sok pénzt hozó szponzornak, azért lesz miért mormogjunk is. Ejnye, Umbro!

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr3612507409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása