Toffeeblog

A Nike bekaphatja, jövőre új címerünk lesz!

2013. június 03. - Latz von W.

Csak egy évig kell elviselnünk a ronda új címert; drágán árulta a klub a mezeket; Martínez lehet Moyes útódja; a legjobbakkal mérkőzünk meg Amerikában; Heitinga elhagyhatja a csapatot; Fellaini tagadja távozását; Fer és Wakaso pedig szívesen jönnének – ezek voltak az elmúlt hét nagy hírei.

Győzött a népharag. Az új címer elleni masszív tiltakozás miatt a klub hivatalos közleményben kért elnézést mindenkitől, amiért nem kérte ki a szurkolók véleményét a botrányosra sikeredett logóval kapcsolatban. A vezetőség megígérte, hogy jövőre újratervezik az emblémát, és annak kialakításába a drukkereknek is több beleszólása lesz. Korábban több, mint 22 ezer Everton-rajongó írta alá azt az online petíciót, ami felszólította a vezetőséget arra, hogy tartsák meg a régi címert, illetve sokan jelezték, hogy nem fogják megvenni az új ajándéktárgyakat. Az Everton-címer bemocskolásában állítólag főkolompos mezszponzor, a Nike sajnos már túl sok terméket gyártott le ahhoz, hogy visszavonhassák az idei megrendeléseket, de így is örömteli, hogy a mindenki által gyűlölt, túlmodernizált undormányt csak egy évig fogják magukon viselni a játékosok. A szurkolók közül a gyűjtőknek ajánlott beszerezni az átmeneti címerrel ellátott tárgyakat, hiszen pár év múlva ritkaságnak fognak számítani.

Próbáljunk megbarátkozni a látvánnyal egy szezon erejéig, aztán felejtsük el!

Ha már az ajándéktárgyaknál tartunk, egy érdekes statisztikát osztott meg az Inside World Football: eszerint a PL-csapatok közül az Everton hazai mezei voltak a második legdrágábbak (a Chelseaével és a Newcastle-ével holtversenyben). Csak a Manchester United értékesítette drágábban első számú szereléseit. Az új logóval ellátott dolgok iránti ellenszenvet elnézve valószínűnek tartom, hogy a következő szezonban inkább a Manchester City vagy a West Ham árain fognak elkelni az új dresszek...

Vítor Pereirától kezdve Slaven Bilićen, Ralf Rangnickon és Alan Stubbson keresztül Michael Laudrupig rengeteg név vetődött fel azzal kapcsolatban, hogy ki veheti át a távozó David Moyes helyét az Evertonnál. Jelenleg a Wigant FA-kupa győzelemre vezető, ugyanakkor csapatával a Premiershipből kieső Roberto Martínez tűnik a legesélyesebbnek a menedzseri pozíció betöltésére. A 39 éves spanyol szakember állítólag Londonban tárgyalt Bill Kenwrighttal, akár egy héten belül bejelenthetik kinevezését. Bárki is érkezzen, jó volna minél előbb rendezni ezt az ügyet.

Az új menedzser első nagy megmérettetése a július 27. és augusztus 7. közötti amerikai túra lesz. Ezúttal nem sima barátságos mérkőzéseket fogunk játszani az USA-ban, hanem a Guinness által szponzorált, idén első ízben megrendezésre kerülő International Champions Cup nevű tornán veszünk részt. A kupa hagyományteremtő szándékkal jött létre, a rendezők igyekeztek a legnevesebb futballklubokat áthívni a tengerentúlra, ezzel is növelve az ottani foci népszerűségét. A résztvevők: AC Milan, Chelsea, Everton, Inter Milan, Juventus, Los Angeles Galaxy, Real Madrid, Valencia. Szó, mi szó, illusztris névsor. Mi július 31-én kezdünk a Juventus ellen, a további menetrend pedig az alábbi ábrán tekinthető meg (kattintásra megnő):

És akkor térjünk át a játékospiacot érintő hírekre, elvégre mindjárt itt a nyári átigazolási időszak. Elképzelhető, hogy John Heitinga máshol folytatja pályafutását. A holland védő elutasította az Everton szerződéshosszabbítási ajánlatát. Johnny több játéklehetőséget szeretne, elmondása szerint amennyiben megfelelő ajánlat érkezik érte, akkor továbbáll. A hátsó alakzat több pontján is bevethető 85-szörös holland válogatott játékos jelenlegi szerződése 2014-ben jár le.

Marouane Fellainivel kapcsolatban rengeteg pletyka látott napvilágot az utóbbi fél évben. Egyesek biztosra vették, hogy ha az Evertonnak nem sikerül kiharcolnia a BL-indulást, akkor távozik. Ehhez képest legutóbb úgy nyilatkozott, hogy esze ágában sincs eligazolni. Mint mondta, azok a találgatások, melyek szerint követi Moyest a MU-ba, csak a sajtó kitalációi. Szerintem azért erre ne vegyünk mérget...

A januárban egyszer már majdnem leigazolt Twente-középpályás, Leroy Fer nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy nyártól tényleg az Evertonban folytassa. Mint ismert, Fer leigazolása télen azért hiúsult meg, mert az Everton orvosi stábja úgy vélte, hogy korábbi térdsérülése kockázatokat rejthet magában, vételárának csökkentésébe viszont nem ment bele a Twente. A curaçaói felmenőkkel rendelkező játékos a holland újságoknak elárulta, hogy az Everton megfigyelői azóta is szemmel tartják, az ügynöke pedig kapcsolatban maradt a kékekkel. Én személy szerint nagyon örülnék az érkezésének. Robusztus, de technikás box-to-box középpályás, Mirallasszal, Fellainivel és Pienaarral gyilkos benelux kvartettet alkothatnának a középpályán.

Egy másik lehetséges érkező az Espanyol fiatal ghánai középpályása, Mubarak Wakaso. A 22 éves játékos elismerte, hogy az Everton érdeklődik iránta, de olyan klubok is figyelik, mint az Internazionale és a Juventus. A ghánai válogatottal az idei Afrikai Nemzetek Kupáján is szerepelt tehetséges játékos elmondta, hogy hízelgőnek tartja az érdeklődést, de nem fogja elsietni a klubváltást.

„Az Espanyol fog dönteni a jövőmről” – nyilatkozta a spanyol médiának.

„Egy álom beteljesülése volna a Premier League-ben játszani. Ugyanakkor a Juventus egy nagy csapat, és ha ők érdeklődnek irántad, az azt jelenti, hogy valamit jól csinálsz a pályán. Az Everton szintén nagy csapat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr128307012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása