Toffeeblog

Everton-Blackburn előzetes

2011. április 16. - Latz von W.

Meglehetősen sok víz lefolyt a Dunán és a Mersey-n is amióta nem jelentkeztem új bejegyzéssel, de ez az április sajnos ilyen szakdogaírós, vizsgamunkakészítős, örülök-ha-van-egy-lélegzetvételnyi-szabadidőmös hónap a számomra... Ennyi legyen is elég a kifogások kereséséből, lássuk mi várhat ránk ma délután!

A Blackburn Rovers. Az a Blackburn Rovers, amely minden sorozatot beleértve kilenc mérkőzés óta nyeretlen, és ennek köszönhetően előnye három pontnyira apadt a már kiesőzónában tanyázó csapatok előtt. Ezzel szemben az Everton utolsó hat mérkőzéséből négyet megnyert és úgy tűnik, hogy valamennyire sikerült megmentenie ezt az egyébként igen pocsékul indult, feledhető szezont. Külön motiváció lehet szeretett kékjeink számára, hogy négy pontra megközelítettük a városi rivális vörös hordát, akik amúgy ugyanolyan félresikerült szezont tudhatnak a hátuk mögött, mint mi és jelenlegi hatodik helyezésük sem jelent idén nemzetközi kupaindulást. Európa tehát messze van, de a Liverpoolt valami isteni csoda folytán még talán befoghatjuk. Ezenkívül azért is fontos volna megverni a Roverst, mert az utolsó fordulókban találkozunk még a kiesés ellen élet-halál harcot vívó Wigannel és West Brommal, valamint a bajnoki címért versengő Manchester Uniteddel, Man. City-vel és Chelseavel, tehát ezt lehet mondani amolyan utolsó kötelező győzelemnek. Persze nem lenne baj, ha nem okoznának gondot a kiesőjelöltek és megtréfálnánk a bajnokesélyeseket is, de idén ez annyira valahogy nem volt jellemző a csapatra...

Egészen biztos, hogy nem a legjobb összeállításában fog pályára lépni az Everton. Mikel Arteta térdszalag-szakadása nem gyógyult még meg és valószínűleg a United elleni meccsre sem fog, ugyanakkor Jack Rodwell és Seamus Coleman felépülőben vannak. Ha David Moyes úgy találja, hogy megfelelő erőnlétben vannak, akkor ma már pályára is léphetnek. Ha nem, akkor minden bizonnyal Phil Neville vagy John Heitinga fogja ellátni a védekező középpályás feladatait, Coleman helyén (vagy a csatársorban) pedig hazai pályán is bemutatkozhat az előző fordulóban debütáló fiatal francia, Magaye Gueye. Tim Cahill és Louis Saha továbbra is a sérültlistán, az pedig csodaszámba menne, ha Marouane Fellainit még a szezon vége előtt látnánk játszani.

Lehetséges kezdők:

Everton: Howard - Baines, Distin, Jagielka, Hibbert - Biljaletgyinov, Heitinga, Neville, Osman - Beckford, Gueye.

Blackburn: Robinson - Givet, Samba, Olsson, Salgado - Pedersen, P. Jones, J. Jones, Emerton - Hoilett, Santa Cruz.

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr418306846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338601 2011.04.16. 15:31:25

Hello Latz! Hogy érted, hogy a 6. hely sem kupaindulás már. Ezek szerint, ha befognánk a pool-t akkor se lenne EL? Anyway come on blues!!!

338468 2011.04.16. 18:05:25

[zee027](#358110): Igen, sajnos idén csak az 5. helyezett, valamint a Ligakupa és az FA-kupa győztes indul az EL-ben. http://bit.ly/gpNRy3 A meccset viszont sikerült behúzni 2-0-ra! :)

338535 2011.04.16. 21:03:31

Nagy kár, hogy csak az 5. helyezett indulhat a bajnokságból. Jövőre nemzetközi kupában mázlival akár még indulhat a Stoke-Bolton FA-kupa elődöntő győztese is, ha a Man City EL pozíciót ér el a bajnokságban, azaz 5. A mai meccsről kiemelném Osman, Gueye és Rodwell teljesítményét. Igaz Oz kicsit kiengedett a gólja után és könnyelműsködött, de addig fenomenális volt.

338601 2011.04.17. 00:19:29

kösz az infót. mindegy jövőre bl. :)
süti beállítások módosítása