Toffeeblog

Rooney a Man United bajnoki címéről

2011. május 15. - Latz von W.

wayne-rooney-celebrates-goal-vs-blackburn_634x445.jpg

Tizenkilencedik angol bajnoki címét nyerte a Manchester United, és ezzel maga mögött hagyta az örökrangsorban a Liverpoolt. A MU bajnoki címet érő gólját régi ismerősünk, Wayne Rooney lőtte, tizenegyesből.

Nem volt egyszerű a Vörös Ördögök bajnokavatása, ugyanis a kiesés elől menekülő Blackburn Rovers jócskán megnehezítette a dolgukat az Ewood Parkban. Brett Emerton a 20. percben vezetést szerzett a kék-fehéreknek és ezután bizony benne volt a levegőben a második hazai gól is. Időbe telt, míg összeszedte magát a United.

Aztán eljött a mérkőzés 73. perce, amikor a Paul Robinson kapus mellett gólhelyzetben kitörő Chicarito Hernández padlót fogott, Phil Dowd pedig egyből a sípjába fújt, de még megbeszélte a dolgot a partjelzőjével, mielőtt a tizenegyespontra mutatott. Wayne Rooney állt oda, hogy elvégezze a büntetőt...

„Valósággal rettegtem, amikor olyan sokáig gondolkodott a játékvezető, mielőtt megítélte volna a büntetőt – emlékezett vissza Rooney a találkozó egyik legérdekesebb pillanatára. – Meg kellett terveznem magamban, hogyan akarom rúgni, felidézni, hogyan gyakoroltam ezt egész héten. Bár Everton-drukker vagyok, hatalmas élmény számomra megszerezni a klub tizenkilencedik bajnoki címét. Rettentő nehéz megnyerni az angol bajnokságot, ez mindig is így volt. Öröm ebben a csapatban játszani, és még sok trófeát szeretnénk nyerni. Húsz évvel ezelőtt nagyon messze voltunk a Liverpooltól, de köszönhetően a klubnak, a menedzsernek és a játékosoknak, mára a többiek elé kerültünk. Jó érzés.

Úgy hiszem, valahol az Everton szurkolóinak is jó érzés, hogy így alakult. Az általa elmondottak alapján pedig szinte biztosra veszem, hogy egyszer még újra látjuk Wayne Rooneyt az Everton színeiben játszani. Nagyon várom, hogy ez valóra váljon!

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr798306852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása