Toffeeblog

Mit szólnátok Dzsudzsákhoz?

2011. június 08. - Latz von W.

Még februárban fölröppent egy pletyka, miszerint az Everton a szezon végén megpróbálja majd megszerezni Dzsudzsák Balázst a PSV Eindhoventől. Dzsudzsák vételárát akkor 7 millió fontra becsülték. Örültünk a hírnek, de azt gondoltuk: kizárt, hogy ennyiért elengedjék a hollandok. Erre mit olvasok a Nemzeti Sportban?

"Német és holland lapértesülések szerint a Hamburg labdarúgócsapata mindent megtesz Dzsudzsák Balázs megszerzéséért, és szeretné kihasználni, hogy a támadó klubjának, a PSV-nek azonnal pénzre van szüksége.

Frank Arnesen, a Hamburg sportigazgatója már évek óta figyelemmel kíséri a támadó karrierjét (egykori PSV-játékosként és -menedzserként nem olyan nehéz eindhoveni tippeket kapnia), és most úgy döntött, rohamot indít a megszerzéséért.

A 2010–2011-es szezonban 16 gólt szerző, 13-at előkészítő Dzsudzsákot 2015 nyaráig köti szerződés a PSV-hez, amely azonban anyagi nehézségekkel küzd, a várostól nem kapta meg a kellő tőkeinjekciót, így vélhetően el kell adnia piacképes futballistáit.

A Hamburg ezt szeretné kihasználni, és első körben talán csak ötmillió eurós ajánlattal kopogtat majd az eindhovenieknél.

Nyilván az olyan tehetős Dzsudzsák-kérők, mint például az orosz Anzsi Mahacskala, ennek a dupláját is megadnák, de az azonnali biztos pénz (német klubbal mindig tuti az üzlet!) és Arnesen személye döntő lehet a tárgyalások során.

És ne feledjük, Hamburg azért sokkal jobban szem előtt van, mint Dagesztán..."

Ezek szerint, ha tényleg szándékában áll Moyesnak Dzsudzsák leigazolása, és ha tényleg ilyen nagy a baj a PSV-nél, akkor az a hétmillió fontos ajánlat igencsak versenyképes lehet.

És ne feledjük, a Premier League azért még a Bundesligánál is jobban szem előtt van...

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr958306864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

339991 2011.06.08. 05:58:17

Szimpatikus csapat, jó bajnokság, ez kéne Dzsudzsáknak. Csak mentse meg valaki a Mahacskalától!

338468 2011.06.08. 14:22:40

Úgy tűnik egyre kevesebb az esély erre: http://www.nemzetisport.hu/legiosok/dzsudzsak-megegyezett-az-orosz-anzsival-2080876/ :(

338535 2011.06.08. 20:27:21

Nem értem ezt a fiút. Gondolom Dzsudzsi is a BL-ben de minimum egy nívós bajnokságban akarna játszani. Eindhovenben sem keresett azért rosszul, nem hiszem, hogy egy francia, német esetleg angol csapatban ne lenne meg a pénze, vagy csak ennyivel többet kínált az Anzi. A másik opció, hogy a Lille-i kérőn kívül lehet nem volt senki komolyabb aki vitte volna? Mindenesetre érdekes, hogy a holland bajnokság elmúlt 2 idényében magasan, ha nem is a legjobban teljesítő játékosa az Isten háta mögé igazol. (Volt cikk arról, hogy az annyira nem is az, márpedig szerintem igen.) Én úgy érzem hibázik, ha odamegy. Véleményem szerint az orosz bajnokságban vagy nevelkedik az ember és továbbáll, vagy levezetni megy 30 felett. Mert ha még a nagyobb klubokhoz menne azt mondom, de azért nem hiszem, hogy lesz egy Mensziti az Anzsiból, és Dzsudszi is többre hivatott. Mondjuk pont tökéletes lenne hozzánk a balszélre :)
süti beállítások módosítása