Toffeeblog

Ott voltunk a Goodison Parkban!

2011. augusztus 25. - Latz von W.

Illene végre pár szót írnom a QPR elleni szezonnyitó mérkőzésünkről, de ehelyett inkább közlöm két watfordi honfitársunk, Zoltán és Gábor történetét, akik szombaton ott voltak a Goodison Parkban, így hiteles képet kaphatunk tőlük a meccsnapon, illetve előtte történtekről.

Illene végre pár szót írnom a QPR elleni szezonnyitó mérkőzésünkről, de ehelyett inkább közlöm két watfordi honfitársunk, Zoltán és Gábor történetét, akik szombaton ott voltak a Goodison Parkban, így hiteles képet kaphatunk tőlük a meccsnapon, illetve előtte történtekről.

Zoli és Gabi Dixie DeannelZoltán:
Egy négynapos családi kirándulás megkoronázásaképpen csütörtökön érkeztünk Liverpoolba, hogy szombaton a helyszínen szurkolhassunk kék kedvenceinknek. A Park Hotel volt szállásadónk, ez úgy 3 mérföldre van a Goodisontól. Korrekt ár, tágas szoba, normális szerviz. Wolverhamptonból érkezve ez igazi felüdülés volt. Az ottani Britannia Hotel messziről kerülendő!! Péntek dél körül átvettük a jegyeket a box office-ban, és végre élőben is megnézhettük a szentélyt.

Egy szóval jellemezném: pazar! Bár a pálya közvetlen környezete egy kicsit gettós (bocs, nagyon) ez nemigen zavart minket.
A parkoló mögötti hatalmas park viszont nagyon kellemes, azt érdemes róla tudni, hogy a túlsó végén a vörös rivális pályája van.
Gyorsan bevásároltunk az Everton One-ban, jómagam egy 1985-ös retrómezzel gazdagodtam.
Szombaton egy órával  a meccs előtt érkeztünk, a környező utcák már csordultig teltek a kék mezes szurkolókkal.
Célba vettük a Gwladys street-i bejáratot, aztán irány sörért (Chang beer, mi más?). Fél óra volt még a kezdésig, volt hát idő nézegetni a helyieket. Maradjunk annyiban, általában egyszerű népek. A  kezdés után aztán rázendítettek a fiúk (lányok) elég
tisztességesen, beszálltunk volna mi is, de csak az Everton, Everton, Everton, Everton, Everton, Everton, Everton, Everton, Everton nótát ismertük, a többit megtanuljuk majd legközelebb. A kapu mögötti kemény magban volt a helyünk, így tényleg az igazi kék szurkolásból kaptunk ízelítőt. A meccsről nem is írok, csak annyit, hogy 4-5 góllal kellett volna nyernünk, ehelyett a szokásos idénykezdést produkáltuk.
Sebaj, októberben ott leszünk a Fulham pályán, majd kárpótolnak a fiúk.

Gábor:
Csütörtök délután foglaltuk el a szállásainkat Liverpool, Bootle nevű részén, mintegy 15 percnyi autóútra a pályától.
Pénteken felkerestük a Box Office-t, ahol átvehettük a jóval korábban megrendelt meccsjegyeket, valamint beszabadultunk az Everton One-ba. Az árak természetesen nem a legolcsóbbak, de ilyenkor ki nézi ezt.
:D
Az esti regionális BBC sportcsatornán mi is hallottuk Kenwright beszédét: "Csak akkor tudunk igazolni, ha eladunk valakit, más lehetőség nem jöhet szóba, nincs pénze a klubnak..."

Eljött a régóta várt nap, Zolival végre eljutottunk a Kékek szentélyébe!

Az előzetesen jósolt kezdőcsapat több helyen is megváltozott: Felli, Saha és Arteta csak csere volt.
Jobban kezdtük a mérkőzést, bár Smith kapáslövése csak 3-4 méterrel szállt mellé, Baines szabadrúgásánál sajna a léc nem velünk volt: a gólvonal elé pattant a labda. Ha létezik idény eleji forma, akkor ez ránk maximálisan illik: semmi elképzelés nem volt a játékunkban, a játékosok szinte szabadultak a labdától, csak nehogy cselezniük-támadniuk kelljen - érthetelen...

Az állandóan robotoló Baines mellett az örökifjú Neville-t és a fiatal tehetség Barkley-t tudnám kiemelni. Soha nem voltam Phil Nev rajongója, anno nem is értettem miért is igazoltuk le, főleg hogy később Moyessy őt tette meg csapatkapitánynak. Az évek során azért bebizonyította, hogy tényleg ízig-vérig csapatember, űzi-hajtja a többieket, felkarolja-segíti az ifjakat: ezen a meccsen ez mind visszaköszönt. A napokban írta alá a 2 év hosszabbítást jelentő - utolsó szerződését, örülök, hogy tőlünk fog visszavonulni. Nem egy nagy játékos, de remek sportember!
A fiatal Barkley viszont több lehet nála! Ez a 17 éves "kölyök" elképesztően nagy munkabírású, remekül cselez, visszalép védekezni és remek labdákkal dobja harcba a többieket. Meg is lepődtünk, hogy a rutinosabbak mennyire bíznak benne, hagyták, hogy "fazont szabjon" a játékunknak - nem rajta múlt a vereség. A szurkolóknál máris hatalmas elismerést vívott ki magának Ross. Csak így tovább!!!
A QPR 100%-kal használta ki a helyzetét, nem helyzeteit, tekintve, hogy Howard kapujára mindössze egyszer lőttek, az is gól lett...

Sajna mi hoztuk össze nekik, hiszen előbb Baines, majd Jags adta ellenfélhez a labdát, utóbbinál Smith ügyesen ellépett Jagsről, Buzsáky passza így teljesen üresen találta a csatárt, aki szépen eltekerte a hosszúba a zsugát, Jags elkésett a becsúszással. Minket meg a "földijeink" vernek meg: a volt watfordi Smith + Buzsáky, aki magyar....

Jagsre visszatérve: mindenki tudja, hogy nem Arsenal szintű játékos és bár nem csak ebből az egy meccsből indulok ki, hanem a zsenge tavalyi teljesítményéből is, most nem bánnám, ha eladnánk, az érte kapott pénz jól jönne - egyedül érzelmi alapon sajnálnám, ha távozna.
Cahill is csak keresi önmagát: volt egy-két nagyobb helyzete, de az összjátékba nem tudott bekapcsolódni, a hátul megszerzett labdákat rendre eladta (!), kapott is hideget-meleget a nézőktől. Már akkor tudtuk, hogy itt ma pont nélkül maradunk, amikor Moyessy Fellit hozta be az addig küzdő, legalább helyzetbe is kerülő Beckford helyett. Lajoska már túl későn állt be ahhoz, hogy a támadószekciónk nagyobb hatásfokkal üzemeljen.
Összegezve: A szezonkezdés ismét nem sikerült, azt hiszem már a negyedik évünk. hogy nem tudunk nyerni az első fordulóban.
Azért Zolival még 3 meccset biztos, hogy bevállalunk a szezonból: Fulham (i), Swansea (i) és Newcastle (o).
Ennél a szombati teljesítménynél azért csak jobbak lehetünk!

Képek:
https://picasaweb.google.com/hcgabi77/EvertonQPR

COYB!

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr348306894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336477 2011.08.26. 09:25:57

Ez a Barkley kölök tényleg nem ügyetlen, ha így folytatja nem sokáig marad a Goodisonban...
süti beállítások módosítása