Toffeeblog

Valami Amerika

2011. október 11. - Latz von W.

A múlt hónap végén leigazoltuk Tim Howard mögé honfitársát, egyben válogatottbéli csapattársát, az amerikai Marcus Hahnemannt, tegnap pedig bejelentették, hogy az Everton kapusedzője, Chris Woods az USA válogatottjának szakmai stábjában is betöltheti pozícióját.

Marcus HahnemannA 39 éves Marcus Hahnemann legszebb éveit a Reading együttesénél töltötte 2002 és 2009 között, de első válogatott behívóját már jóval korábban, 1994-ben megkapta. Ekkor az egyetemről frissen kikerülve az A-ligában (a jelenlegi amerikai másodosztály) szereplő Seattle Sounders újonca volt. Ebből is látszik, hogy már egészen fiatalon kitűnt tehetségével és rögtön a liga legjobb kapusai közé emelkedett. A következő évben bajnok a Soundersszel, majd 1996-ban címet védtek. 1997-ben csatlakozott az észak-amerikai profiligában, az MLS-ben szereplő Colorado Rapids együtteséhez. Két szezont töltött itt. Az elsőben csapatával bejutott a bajnoki döntőbe, ahol azonban 2:1-re kikaptak a D.C. Unitedtől. Második szezonjában klubrekordot állított fel csapata legtöbb időt egy szezonban a pályán töltött játékosaként (2520 perc 28 meccsen), valamint megválasztották az év védőjátékosának is. Ezután Angliába igazolt, az akkor másodosztályú Fulhamhez. A londoniaknál azonban Maik Taylor és Edwin van der Sar mellett nem kapott sok lehetőséget, ezért kölcsönadták, előbb Rochdale-be, azután Readingbe. Readingben aztán olyan meggyőző teljesítményt nyújtott, hogy végleges szerződést kapott a Royalsnál. 2003 júniusában majdnem 9 év (!) után lett újra válogatott, ezzel egyszersmind a világ egyik leghosszabb válogatott kihagyását felmutató játékosa is. Ez idáig 9 válogatottságot jegyez, Kasey Keller és Tim Howard tartalékjaként részt vett a 2006-os és a 2010-es világbajnokságon is. 2009 nyarán a Wolverhampton Wanderershez került. Kezdetben Wayne Henessey cserekapusaként számoltak vele, ám miután a walesi egymást követő két mérkőzésen is négy gólt szedett be, Hahnemann újra első számú hálóőr lett egészen a következő év novemberéig, amikor Henessey állt újra a kapuba, Marcus pedig nem kapott több lehetőséget.
Szeptember 23-án a szezon végéig szóló szerződést írt alá az Evertonnal, így az a furcsa helyzet állt elő, hogy jelenleg három válogatott kapus is a kékek keretét erősíti.

Chris WoodsKapusedzőnk, Chris Woods (51) csatlakozik az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottjának szakmai stábjához. Woods először hétfőn járt az amerikai válogatott edzőtáborában, ahol Tim Howardot készítette fel az Ecuador elleni barátságos mérkőzésre. Az USA szövetségi kapitánya, Jürgen Klinsmann szerint David Moyes is engedélyt adott az egykori angol válogatott kapusnak új munkája elvállalásához, aki mindazonáltal megtartja liverpooli állását is.

Woods már 13 éve szolgálja az Evertont kapusedzőként. 1998-ban lett kinevezve, a Glasgow Rangers legendás, de az Evertonnal jóval szerényebb eredményeket produkáló menedzsere, Walter Smith hozta magával Skóciából. Woods jómaga is korábbi Ibrox-sztár volt, a Rangersen kívül védett a Nottingham Forest, a Q.P.R., a Norwich City, a Sheffield Wednesday, a Southampton, a Burnley és az amerikai Colorado Rapids csapatában is. Az angol válogatottba is rendszeres behívót kapott, 1985-től 1993-ig 43 válogatottságig vitte.

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr888306912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása