Toffeeblog

Visszavágtunk a Spursnek

2012. március 12. - Latz von W.

Nikica Jelavić gólörömeAz angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában csapatunk a horvát Nikica Jelavić első Everton-színekben szerzett góljával 1:0-ra legyőzte a Tottenhamet, így a kékek sikeresen visszavágtak a londoniaknak a januári vereségért.

Előre szólok, sajnos nem láttam a mérkőzést, de amit a bővebb összefoglalóból kivettem, az egész ígéretes. Barátaim, a csapatunk elkezdett futballozni! Legalábbis egy félidőnyi remek teljesítményre úgy tűnik, hogy már a legjobbak ellen is képesek a fiúk.

Nézzük, mit írt a Nemzeti Sport a meccsről!

Az Everton hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Tottenham Hotspurt. Az első félidőben a liverpooli együttes meglepte a bajnokságban harmadik helyen álló Spurst.  Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott: Marouane Fellaini éles szögből leadott lövését azonban még védte Brad Friedel, de a második Everton-helyzeténél már nem volt ellenszere a Spurs amerikai kapusának. A 22. percben Leon Osman fűzte be szépen a vendégek védelmét, majd visszagurított labdáját Nikica Jelavic a hosszúba rúgta.

A második játékrészre átvette az irányítást a vendégegyüttes, amely többször a kapuja elé szorította az Evertont. A hajrában a Spurs szerzett egy érvénytelen találatot is, a hosszabbításban pedig Louis Saha a kapufát találta el. Egyenlíteni azonban nem tudtak a londoniak.

A sorozatban az Arsenaltól, a Manchester Unitedtól és most az Evertontól vereséget szenvedő Tottenham előnye egy pontra csökkenhet az „ágyúsokkal" szemben, ha Arsene Wenger együttese hétfőn legyőzi a Newcastle-t.

A Spurs tehát igencsak rossz formában van, mi viszont annál jobban! Utoljára pont azon a bizonyos Spurs elleni januári meccsen kaptunk ki, azóta veretlen a csapat. Igaz, hogy csak döntetlenre voltunk képesek a Blackburn, a Wigan és a QPR ellen, viszont a Manchester City, a Chelsea és mostani Tottenham elleni győzelmünk mindenféleképpen bizakodásra ad okot a keddi, Liverpool elleni városi derbi előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr988306942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338223 2012.03.13. 00:05:19

Az első félidőben csak ámultam, olyan jól játszottunk. Aztán a vége felé már inkább csak a védekezésre koncentrált a csapat, ami majdnem megbosszulta magát, de végül sikerült nyerni, és ez a lényeg. Megint bebizonyosodott, hogy a Goodisonban bárkit meg lehet verni, remélem ez a siker önbizalmat ad a csapatnak a Pool és a Sunderland elleni meccsekre. COYB!
süti beállítások módosítása