Toffeeblog

120 éves a Goodison Park

2012. szeptember 03. - Latz von W.

Boldog születésnapot, Goodison Park! Az Everton pontosan 120 éve játszott először hivatalos mérkőzést jelenlegi otthonában.

Íme a stadion első ismert ábrázolása, amely 1892 augusztusában jelent meg a Liverpool Echo című lapban:A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy első bajnoki mérkőzését ugyan valóban 1892. szeptember 3-án játszotta a Goodison Parkban az Everton, ám a stadionavatóra egy nappal korábban, szeptember 2-án került sor. Ezt a Bolton Wanderers elleni barátságos mérkőzést 4:2-re nyerte az ekkor még narancs-rózsaszín (lazachús-színű, ahogy az angolok mondják) és sötétkék csíkos mezben pályára lépő Everton, majd másnap már bajnoki pontokért harcolva 2:2-es döntetlent ért el csapatunk a Nottingham Forest ellen. A stadion történetének első hivatalos gólját a Forest játékosa, Horace Pike lőtte, az Everton első találatát pedig Fred Geary szerezte. Az első Everton-győzelemre a következő hazai meccsig kellett várni, akkor 6:0-ra páholtuk el a Newton Heath (a későbbi Manchester United) együttesét.

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr778306966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása