Toffeeblog

McBride a Hírességek Csarnokában

2015. február 14. - Latz von W.

Egykori játékosunk, Brian McBride szombaton bekerült az Amerikai Labdarúgás Hírességeinek Csarnokába.

Az annak idején David Moyes által még a Preston North Endnél felfedezett, a Columbus Crew-tól kölcsönbe érkezett, kiváló fejjátékáról ismert „Air” McBride mindössze három hónapon át erősítette az Evertont, de akkor nagyon eredményes volt: 8 mérkőzésen 4 gólt rúgott a 2003-as esztendő első negyedében. Később a Fulham színeiben futott be szép angliai karriert; a londoniak csapatkapitánnyá is megtették. Pályafutását szülővárosában, a Chicago Fire együttesénél zárta le. Az Egyesült Államok válogatottjával három világbajnokságon (1998, 2002, 2006) szerepelt; összesen 95-ször lépett pályára nemzeti színekben, 30 góljával pedig minden idők negyedik legeredményesebb amerikai játékosának számít.

Érdekességként megjegyzendő, nem ez az első eset, hogy korábbi Everton-játékost választottak a Hírességek Csarnokába: 2013-ban Joe-Max Moore részesült ugyanebben a kitüntetésben. Ismerve Landon Donovan és Tim Howard érdemeit, valószínűleg nem is az utolsó volt a mostani alkalom...

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr828307072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása