Toffeeblog

Ancelotti és James vezérletével bámulatos rajtot vett az Everton

2020. szeptember 23. - Latz von W.

james_pacsizik_ancelottival.jpg

Még a Premier League indulása előtt nyilatkozott arról José Mourinho, a Tottenham menedzsere, hogy az Everton kollégája, Carlo Ancelotti vezetésével, illetve az új igazolásokkal – beleértve a kolumbiai James Rodríguezt – képes lehet európai indulást érő helyen végezni a bajnokságban. A liverpooli kékek rajtja alátámasztja a portugál szavait.

Az Everton erőteljesen kezdte a 2020/21-es szezont, ami figyelmeztető jel lehet az ellenfelek számára. Szakértői vélemények szerint az egyik nagy titka a sikeres indulásnak az olasz edző és a kolumbiai középpályás kapcsolatában keresendő.

Ancelottinak és Jamesnek már jelentősnek mondható a közös története, hiszen korábban a Real Madridban és a Bayern Münchenben is együtt dolgoztak, a 61 éves mester egyik alapjátékosa volt a támadó, aki viszont az elmúlt időszakban csak árnyéka volt önmagának.

A Real Madrid francia vezetőedzője, Zinédine Zidane képtelen volt megtalálni a megfelelő szerepet a játékos számára, idővel pedig egyre inkább látszott, hogy nem is igazodik az elképzeléseihez. Nem érheti szemrehányás az edzőt, hiszen eredményei igazolják – La Liga-győzelem –, ugyanakkor a játékost sem lehet teljes mértékben hibáztatni, hogy a Realban – aztán a Bayern Münchenben – képtelen volt igazán megmutatni, mire is képes a pályán.

A német bajnoknál – azóta BL-t is nyert – még csak-csak volt pár jó periódusa, nem véletlen, hogy a madridi csapat visszahívta, de a kétségtelenül minőséget képviselő 29 éves labdarúgó újra beragadt a királyiak mezében.

Ancelotti meglátta, hogy James erősségeit nem lehet rendesen kihasználni a pálya közepén – ahol leginkább bevetette Zidane –, sokkal veszélyesebb, ha szélről beindulva játszik, akár irányít. Az olasz kezei alatt megújult és szinte lubickol a pályán a kolumbiai, vele pedig az Everton olyan rajtot vett az angol bajnokságban, amilyet ritkán élhettek meg a csapat szurkolói.

A Premier League 1992/93-as indulása óta – ekkor nevezték át az angol bajnokságot a Football League First Divisionből – talán eddigi legjobb rajtját produkálta az Everton. Két magabiztos győzelem és hat pont már a tarsolyban (Tottenham 1–0; West Brom 5–2), ahogyan az is megsüvegelendő, hogy évek óta nem volt ennyire gólképes (6 gól) a csapat. Pontosan emiatt mondható, hogy talán ez az eddigi legjobb PL-rajtja a csapatnak, hiszen korábban volt már arra példa, hogy két diadallal kezdett a liverpooli klub.

Az 1993/94-es szezonban három győzelemmel startoltak (Southampton 2–0; Manchester City 1–0; Sheffield United 4–2), ami ugyancsak megsüvegelendő, de a játék minőségét nem lehet összehasonlítani a mostanival.

Hasonló a helyzet a 2007/2008-as szezonnal, a Wigan 2–1-es és a Tottenham 3–1-es legyőzésével, majd 2012/13-ban a Manchester Uniteddel egy 1–0-ás, az Aston Villával egy 3–1-es diadal. Ami a kékek vezetőségét és szurkolóit bizalommal töltheti el az, hogy a jó kezdet a bajnokság végére európai kupaindulást ért.

Két forduló után merészség lenne azt mondani, hogy a múlt alapján egy év múlva bizonyosan az európai porondon láthatjuk az Evertont, de szombaton újabb lépést tehetnek a kimondott cél felé a Crystal Palace esetleges legyőzésével. A feladat nem tűnik könnyűnek, hiszen a londoni csapat is váratlanul jól, szintén hat ponttal indított (Southampton 1–0; MU 3–1).

A londoni Selhurst Parkban nem könnyű nyerni, de a bombaformában játszó James és Calvert-Lewin vezérletével – a csapat hat góljából négyet vállalt a középcsatár – nem megoldhatatlan feladat.

 

Forrás: m4sport.hu / Marca

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr7216210488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása