Toffeeblog

Tony Hibbert: 20 év távlatából

2021. március 31. - Latz von W.

gettyimages-489616162.PNG

Húsz esztendővel ezelőtt ezen a napon, egy West Ham United elleni bajnoki mérkőzésen, a londoni klub egykori emblematikus otthonában, a Boleyn Groundon, egy fiatal védő bemutatkozott az Everton felnőttcsapatában.

Tony Hibbert ezután összesen 329 alkalommal lépett pályára a liverpooli kékek mezében – és mint arról később elhíresült, sosem szerzett gólt!

Az ifjú Hibbo aligha sejthette aznap, mikor debütált az Upton Parkban (és kiharcolt egy tizenegyest, miután a büntetőterületen belül Stuart Pearce faultolta), hogy pályafutását úgy fogja befejezni, hogy a klubban legtöbbször szerepelt játékosok top 30-as listájára kerül.

Az évforduló kapcsán a klubhűsége és földhöz ragadt, szerény természete okán a szurkolók között kultikus hőssé avanzsált jobbhátvéd az Everton hivatalos podcastjának vendége volt. A műsorban Tony beszélt csodálatos karrierjének néhány nagy pillanatáról, köztük a 2001. március 31-i bemutatkozásáról és persze arról az emlékezetes Goodison Park-béli estéről is, amikor mégis megzörrentette az ellenfél hálóját.

Érdemes meghallgatni az epizódot alább elindítva, illetve ide kattintva!

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr2016487754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása