Toffeeblog

A sztori – avagy: mi ez az egész?

2010. december 22. - Latz von W.

everton_logo-bw-wide.png

Kedves Látogató! Egy új fociblogra tévedtél. Ha Everton-drukker vagy, akkor felfoghatod karácsonyi ajándéknak is a dolgot. Idén ezt hozta neked a Jézuska! :-)

Ez a blog nem más, mint a Hungarian Toffees örökébe lépett webhely, amely azonban kicsit másabb lesz, mint amilyen az volt. Ja, hogy mi volt az a Hungarian Toffees? Na, erről fogok mesélni neked ebben a bevezető posztban.


A KEZDETEK

Jómagam nagyjából az ezredforduló óta vagyok Everton-szurkoló, és akkor fordult meg először a fejemben, hogy honlapot készítek kedvenc angol focicsapatomról, amikor 2006-ban multimédia-fejlesztő tanulóként témát kellett választanom a szakdolgozatomnak. Valami olyasmit kellett választanom, ami jól bemutatható és nem unok bele az elkészítésébe. Így esett a választás az Evertonra, és arra, hogy honlapot csinálok a klubról. Így is lett, a vizsgamű elkészült – az már más kérdés, hogy az államvizsgámat viszont elbuktam...

Aztán 2008 januárjában vetette fel akkori webes törzshelyemen, a Nemzeti Sport Online fórumán Szalai Zsolti (fedőnevén EFC_Zsoltes) drukkertársam, hogy mi volna, ha összedobnánk egy evertonos oldalt. Akkor elkezdtem a munkálatokat, egy fórum meg is kezdte működését az evertonfc.extra.hu címen, aztán az akkori munkám és a tanulmányaim miatt az egész abbamaradt. Május végén kezdtem újra foglalkozni az oldallal, és végül a 2008-as Európa-bajnokság rajtjára sikerült publikálható állapotba hoznom egy magyar Everton szurkolói honlapot, amely aztán a keresztségben a Hungarian Toffees nevet kapta.

PROBLÉMÁK

2009. február 17-én reggel komoly meghibásodások léptek fel az extra.hu teljes rendszerében, ez természetesen a Hungarian Toffeest is érintette. Jó másfél hónapos leállás után március utolsó napjaira sikerült orvosolnom a problémákat, viszont idő hiányában nem igazán tudtam frissíteni a honlapot, ezért a Manchester United elleni (amúgy szép emlékű) FA-kupa elődöntő után ismét üzemen kívülre került a website.

2009. július 2-án lett üzembe helyezve az új oldal, ezúttal már PHP-Fusion motorra váltva az addig a honlap működését biztosító Joomlát.

2010. március 31-én az oldal ingyenes tárhelyszolgáltatója, az Extra.hu megszűnt, így a Hungarian Toffeesnek költöznie kellett, újabb átmeneti leállás következett.

ÚJRAKEZDÉS

Nem sokkal a Premier League 2010/11-es szezonjának nyitófordulója után találtam rá az akkor megfelelőnek tűnő új hoszterünkre, a külföldi 000webhost.com-ra. Új címünkön, az efchungary.site40.net-en 2010. augusztus 16. óta voltunk újra a világhálón, és reméltem, hogy még nagyon sokáig ott is maradunk, ám csakhamar kiütköztek a szolgáltató hiányosságai. Hiába az 1500 MB tárhely + PHP- és MySQL-támogatás, ráadásul mindez reklámmentesen, ha csigalassú az FTP-hozzáférésed és annyi adatbázis-hibába ütközöl naponta, mint amennyibe egy utolsó üzbég szerveren egész évben sem... Szóval megint váltani kellett.

MÉRLEGELÉS

És ezzel el is értünk majdnem a jelenbe, a tegnapi naphoz. Kicsit átgondoltam a dolgot. Átgondoltam, érdemes-e tovább folytatnom egy közösségi lap üzemeltetését, érdemes-e további időt és energiát pocsékolnom egy olyan munkába, amiért az évek során tényleg csak néhány elismerő szót kaptam. Arra jutottam, hogy nem, nem érdemes. Sajnos nagyon kicsi, de annál megosztottabb a magyarországi Everton-szurkolók közössége. Minden egyes drukkernek megvan már a jól megszokott fóruma a világhálón, például vannak, akik az indexre, és vannak, akik az NSO-ra járnak megosztani a gondolataikat, de még olyanok is akadnak, akik mindkét helyre, vagy épp egyikre sem. Azok a hírek pedig, amiket megosztottam a Hungarian Toffeesen, többnyire már nem voltak újak senkinek sem.

KÖSZÖNET

Azért így is volt látogatottságom, voltak hír- és főleg üzenőfali hozzászólások, a kezdetekkor még némi fórumélet is, sőt, akadtak olyan felhasználók is, akik küldtek be híreket. Na és persze amit a munkásságom legnagyobb elismerésének tartok, hogy a honlap révén mi, magyar Everton-szurkolók bekerülhettünk az EVERTONIAN MAGAZIN 2009. szeptemberi számába. Úgyhogy ezekért köszönettel tartozom mind a 12 egykori regisztrált felhasználómnak. Mindazonáltal nem folytatom, abban a formában legalábbis nem, ahogy eddig. Hungarian Toffees, R.I.P.!

HOGYAN TOVÁBB?

Úgy döntöttem, blog formájában folytatom, és ezentúl nem is annyira az aktuális hírekkel, sokkal inkább érdekes történetekkel, véleményekkel fogok foglalkozni; mondjuk úgy, hogy kék szemüvegen keresztül tekintek a világra és mindezt megosztom veled, kedves Evertonista barátom. Mert ha ezt az irományt végigolvastad, akkor bizonyára az vagy. Vagy még nem tudod, de hamarosan az leszel. ;-)

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr112531574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása