Toffeeblog

Yak róka lesz

2011. január 13. - Latz von W.

Yakubu Aiyegbeni a szezon hátralevő részében a Leicester City csapatában fog játszani – jelentette be ma délután az Everton hivatalos honlapja. A Leicesternek opciós joga van Yak átigazolását a nyáron véglegesíteni.

A nigériai válogatott csatár az idei szezonban mindössze nyolc alkalommal szerepelt az Everton kezdőcsapatában és csak az októberi Stoke elleni hazai mérkőzésen szerzett gólt.

A másodosztályú csapat svéd menedzsere, Sven-Göran Eriksson jelenleg azon fáradozik, hogy a „rókákat” visszavezesse a Premier Ligába, e cél elérésében pedig egy jó formában lévő Yakubu éppen sokat segíthetne. Na, de hol van az a jó forma...

„Amikor adódott a lehetőség, hogy ide jöjjek, nem gondolkodtam sokat. A menedzser a futball történetének egyik legjobbja, és az, hogy vele dolgozhatok, egy különleges lehetőség számomra” – nyilatkozta Yakubu.

A 28 éves játékos korábbi angliai pályafutása során megfordult a Portsmouth és a Middlesbrough csapataiban is, mielőtt 2007 nyarán csatlakozott az Evertonhoz. Legjobb szezonja a Goodison Parkban az első volt, amikor 21 gólig jutott.

A Leicester City jelenleg a 12. helyen áll a Championshipben, de csak négy pontra a rájátszást jelentő helyezésektől. Yak új csapatában szombaton, a Preston North End elleni bajnokin mutatkozhat be.

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr482581929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása