Toffeeblog

Martínez magával hozta a stábját Wiganből

2013. július 06. - Latz von W.

Graeme_and_Bob_coaching_Swans.jpgAz Everton a napokban bejelentette a Roberto Martínez vezette edzői stáb négy új szakemberének kinevezését, ezzel egyidejűleg a korábbi menedzser, David Moyes segítőinek távozását is a klubtól. Az új stábtagok: Graeme Jones menedzser-asszisztens, Iñaki Bergara kapusedző, Kevin Reeves vezető játékosmegfigyelő, valamint Richard Evans erőnléti edző.

Valószínűleg nem meglepő, hogy mindegyikük dolgozott már korábban Martínezzel a Wigan Athleticnél és a Swansea Citynél. A négy új arc Steve Round, Chris Woods és Jimmy Lumsden helyét veszik át, akikkel a klub közös megegyezéssel szerződést bontott, hogy csatlakozni tudjanak a karrierjét a Manchester Unitedban folytató David Moyeshoz.

A 43 éves Graeme Jones már Swanseaban és Wiganben is Martínez jobbkeze volt. Játékosként csatár volt, alsóbb osztályú csapatoknál futott be szolid karriert. Legszebb éveit a Wigan Athleticben töltötte, ahol az 1996/97-es szezon során lőtt 31 bajnoki gólja máig klubrekordnak számít. A Laticsben együtt játszott Roberto Martínezzel, akivel később edzői karrierjük is összefonódott.

A baszk Ignacio "Iñaki" Bergara Iríbar tehetséges kapusként kezdte pályafutását a 80-as évek elején, spanyol U18-as válogatott is volt, későbbi karrierje nagy részében azonban csak második vagy harmadik számú kapusként számítottak rá az Alavés, a Murcia, a Real Sociedad és a Logroñés csapatainál. Játékoséveit követően kapusedzőnek állt, előbb Javier Clemente oldalán az Athletic Bilbaónál dolgozott, majd 2007-től kezdve Roberto Martínez munkáját segítette a Swansnál és a Wigannél.

Richard Evans a Swansea gyúrója volt, amikor Martínez ott játszott, majd amikor a spanyol menedzserként visszatért, még mindig ebben a pozícióban volt. Később követte Martínezt a Wiganhez, ahol sportorvos lett.

Kevin Reeves (55) tapasztalt edző és játékosmegfigyelő, annak idején a Norwich és a Manchester City játékosa volt. Ő is Swanseaban csatlakozott Martínez stábjához, majd Wiganbe is követte. Az évek során olyan játékosokat fedezett fel főnökének, mint James McCarthy, James McArthur és Arouna Koné.

A bejegyzés trackback címe:

https://everton.blog.hu/api/trackback/id/tr868307018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása