Toffeeblog

Történelem, hagyomány, utánozhatatlan légkör

Helyszíni beszámoló a Goodison Parkból

2024. augusztus 05. - Latz von W.

1722841960901.jpeg

Másfél hét híján pontosan öt évvel ezelőtt mutatta be az Everton a Mersey partján felépítendő új stadionjának terveit. Azóta már a végső szakaszába lépett az elhanyagolt Bramley-Moore Dock szupermodern Everton Stadiummá való alakítása, jövőre pedig a csapat be is költözhet új otthonába. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy a 2024/25-ös szezon lesz az utolsó, amit az Everton a méltán híres Goodison Parkban fog tölteni, vagyis kevesebb, mint egy éve maradt a szurkolóknak arra, hogy még egyszer utoljára, illetve adott esetben akár először s utoljára kiélvezzék a legendás aréna légkörét.

Kedves olvasónk és drukkertársunk, Tauszik Viktor abban a szerencsés helyzetben volt, hogy még időben átélhette mindezt, mégpedig a tavalyi szezon utolsó hazai mérkőzésén, és persze másokat is arra buzdít, ha teheti, ne hagyja ki ezt az egyedülálló élményt. A következőkben tehát az ő beszámolóját olvashatjátok.

Tovább

Kiszivárgott az új mez… és borzalmas!

castore_2024-25_leak-top.png

Hatalmas marketing baklövést hajtott végre az Everton! Lehetne mosolyogni ezen, de a lényeget látva inkább sírni volna kedvem. Tényleg rábólintottak a klubnál erre?

A szemfülesek gyorsan kiszúrták, hogy az Everton hivatalos oldalának Iliman Ndiaye leigazolását bejelentő videójában egy röpke jelenet erejéig feltűnt a csapat új, még mindig nem bemutatott meze, mire az illetékesek gyorsan kivágták ezt a képsort a filmből. Az internet viszont nem felejt, amint azt a mellékelt képen láthatjátok.

Tovább

A Szoboszlai-jelenség és az Everton magyarjai

merseyside_derby_infographic.jpg

Higgyétek el, magyar emberként óriási büszkeséggel tölt el, hogy Szoboszlai Dominik személyében végre olyan labdarúgónk van, aki egy valódi topklubban bizonyíthatja tehetségét, mi több, kulcsjátékosként számolnak vele, ám az Everton szurkolójaként már a kezdetektől fogva úgy voltam vele, hogy a mi szempontunkból nem is történhetett volna rosszabb az ő Liverpoolba igazolásánál.

Irigylésre méltó helyzetben vannak az anfieldi klub magyar szurkolói, hiszen kedvenc csapatukon túl generációjának legnagyobb hazai talentumáért is hétről-hétre szoríthatnak. Ráadásul nem először drukkolhatnak valamely hazánkfiának, bár kétségtelen tény, ilyen jelentős szerepben még egyikük sem tetszelgett, mint jelenleg Szoboszlai.

A történelmi hűség kedvéért azért emlékezzünk meg a Liverpool magyarjairól. Nyugalom, kedves kékvérű drukkertársak, ez még mindig a Toffeeblog, természetesen lentebb az Evertonról is lesz bőven szó! :)

Tovább

Visszavonul a villámléptű szélső

walcott-visszavonul.png

Theo Walcott befejezte: a Southampton, az Arsenal és az Everton korábbi támadója 34 évesen bejelentette visszavonulását.

Az élvonalba egykoron csodagyerekként berobbanó játékos 18 szezonon átívelő profi pályafutása során több mint 560 mérkőzésen lépett pályára és 129 gólt szerzett.

Tovább

Gyász: a földrengés áldozata lett az Everton korábbi játékosa

hatayspor-atsu-earthquake.png

Nincs több remény, megtalálták a Hatayspor sokáig eltűntnek hitt labdarúgójának, Christian Atsunak a holttestét. A ghánai válogatott játékos 31 évet élt.

A múlt héten Szíriát és Törökországot ért természeti katasztrófát követően egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot a focista hollétéről és állapotáról, mígnem a mai nap reggelén a portálok egymás után jelentették be a szomorú tényt: a romok alatt rekedt Christian Atsu meghalt.

Tovább

Tony Hibbert: 20 év távlatából

gettyimages-489616162.PNG

Húsz esztendővel ezelőtt ezen a napon, egy West Ham United elleni bajnoki mérkőzésen, a londoni klub egykori emblematikus otthonában, a Boleyn Groundon, egy fiatal védő bemutatkozott az Everton felnőttcsapatában.

Tony Hibbert ezután összesen 329 alkalommal lépett pályára a liverpooli kékek mezében – és mint arról később elhíresült, sosem szerzett gólt!

Tovább
süti beállítások módosítása